svestrani festival

Donesi tri limenke piva i imaš besplatan ulaz: Na Summer3p festivalu Uto Karem, Silicone Soul i još 15 drugih izvođača

0

Šesnaesti Summer3p festival, koji se održava od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima kraj jezera Palić, najavljuje sjajan provod uz najveća svetska i domaća imena elektronske, ali i hip-hop muzike.

Uto Karem
Uto Karemfoto: promo

Na Moon Stage-u nastupiće 17 izvođača, između ostalih tehno zvezda iz Italije
Uto Karem, legendarni škotski Silicone Soul, mađarski dvojac Secret Factory, a po prvi put festivalska publika imaće priliku da se zanjiše i uz hip-hop i trap ritam.

 

U četvrtak, 19. Jula, festival otvaraju pioniri regionalne hip-hop scene Ajs Nigrutin i Timbe, članovi ultimativnog sastava Bad Copy, koji su poznati po autentičnim nastupima i duhovitim i provokativnim tekstovima. Nakon njih nastupiće osnivači trap pravca u Srbiji, domaći izvođači Drippy Yunsuke i Deki, kao i Lafly iz Rusije koji se smatra ključnom figurom ovog talasa u Subotici.

 

Ajs nigrutin i timbe
Ajs nigrutin i timbefoto: promo

Veče će zatvoriti Nemanja Stojanović aka Neomodern, član subotičkog minimal synth dua YusYus, sa kojim je nastupao kako u Srbiji i regionu, tako i širom Evrope.


Najveća zvezda ovogodišnjeg festivala, renomirani italijanski DJ Uto Karem,
nastupiće u petak 20. Jula. Smatra se jednim od najvažnijih ljudi iz branše s
obzirom na veoma ozbiljan rad u produkciji muzike, menadžmentu vlastite etikete Agile Recordings i dobroj reputaciji koja ga prati. Tokom protekle decenije neprestano je radio širom Europe, Amerike i Azije, producirajući hit za hitom za legendarne labele kao što su Plus 8, SCI-TEC, Tronic, Definitive, Global Underground, H-Productions, ili Suara Ministry of Sound. Njegov zaštitni znak je uticaj groovea i izuzetno energične pesme koje su postale nezaobilazan deo setova najvećih svetskih DJ-eva.

 

 

Iste večeri nastupiće popularni slovački DJ Denes Toth karakterističan po jedinstvenoj selekciji pesama i veoma preciznom miksovanju. Domaću podršku pružiće Ascaloon, osnivač organizacije Progressive Passion koja već godinama priređuje kvalitetne žurke u Subotici, kao i DJ Kohajda.

 

denes toth
denes tothfoto: promo

U subotu 21. jula nastupiće legendarni škotski Silicone Soul, sa karakterističnim zvukom koji spaja organsko i elektronsko, sintetičko i autentično, koji istovremeno i uzdiže i “uzemljuje”. Za dve decenije objavili su pet albuma, desetine singlova i remiksa, osnovali svoju izdavačku kuću Darkroom Dubs, osvojili prvo mesto britanske top liste sa singlom Right On! i primili nekoliko najvećih nagrada.

 

silicone soul
silicone soulfoto: promo

Muzičku podršku pružiće im mladi mađarski virtuozni DJ dvojac, Secret Factory, subotički DJ i producent novije generacije Chrono, kao i iskusni Igor Andrejić aka Peepoli.

 

makonda-tracker