mirna atmosfera

Lena Kovačević na Belefu: Koncert u bašti SKC-a 13. jula

0

Očekuje nas jedan pravi letnji muzički događaj u ambijentu koji savršeno odgovara ovom sastavu - Bašta Studentskog kulturnog centra, u petak, 13. jula u 21h.

lena kovačević
lena kovačevićfoto: promo

Nakon nekoliko izuzetno uspešnih albuma i singlova (Zauvek, Café) i mnogobrojnih nastupa u Srbiji, regionu i inostranstvu, Lena Kovačević i njeni muzičari se pripremaju za predstojeći koncert u Beogradu. Cena ulaznice je 1000 dinara.

Repertoar ovog koncerta se sastoji od "žanrovski'' sasvim različite muzike. Očekuje nas putovanje kroz Lenine albume, ali i muzička iznenađenja, tradicionalne pesme sa Kosova i Metohije, zatim pesme Tome Zdravkovića - sve ono što Lena voli i gde smatra da ima prostora za lični pečat, nešto što je ideja i inspiracija za muziku koju izvodi. Sastav koji je prati sačinjen je od vrsnih muzičara, sa kojima nastupa od 2009. godine. Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka i tradicionalnih pesama Balkana, kojim su obojili svoj program.

 

Pevačica i kompozitor Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Objavila je tri albuma za domaće tržište - "Dobar dan za pevanje", "San" i "Džezeri".

 

Nastupala je na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su: Di Di Bridžvoter, Najdžel Kenedi, KendiDalfer, Rendi Kroford. Sarađivala je i nastupala sa belgijskim producentom Busemijem (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim basistom i umetnikom Džonom Klejtonom. 2016. godine predstavila se kao kantautor i kompozitor pesme "Pick Up" i prvi put objavila singl na engleskom jeziku, koji je premijerno emitovan na američkom radiju.

 

 

makonda-tracker