uskoro

Džesi Ver večeras u Amsterdamu počinje letnju evropsku turneju, a u avgustu je očekujemo u Beogradu

0

Britanska pop soul diva Džesi Ver 27. avgusta održaće koncert u Beogradu, u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu u okviru svoje evropske turneje.

Džesi ver
Džesi verfoto: promo

Posle prolećnih gostovanja po Severnoj Americi, tokom tromesečne letnje turneje, fanovi jedne od najvećih dama popularne svetske muzike širom Evrope imaće priliku da čuju pesme sa aktuelnog albuma "Glasshouse", koji je napisan i snimljen na relaciji London - Los Anđeles. Objavljen je krajem oktobra prošle godine i odmah je dospeo na sedmu poziciju UK Top liste.

 

Prvi singl, "Midnight", obeležio je jul 2017. i veliki povratak Džesi Ver nakon
trogodišnje pauze. Usledili su hvaljeni singlovi "Selfish Love" i "Alone", kao i saradnja sa čuvenim Edom Širanom na emotivnoj baladi "Sam", posvećenoj njenom suprugu, kojeg zna iz školskih dana.

 

Aktuelno izdanje, za koje veruje da je njen najvažniji album, prelepa je oda
ljubavi, porodici i majčinstvu. Naziv albuma vuče inspiraciju iz poeme Edvarda Tomasa "I Built Myself a House of Glass", a na ovom projektu, pored pomenutog Širana, sarađivala je sa imenima kao što su STINT, Kid Harpun, Feliks i Hugo Vajt - The Maccabees i Beni Blanko.

 

Džesi ver u beogradu
Džesi ver u beogradufoto: promo

Muzičku karijeru Džesi Ver je započela 2009. godine, a tri godine kasnije objavila je debi album "Devotion", koji je bio nominovan za prestižnu muzičku nagradu "The Mercury Prize". Usledilo je još mnogo nominacija i nagrada, kao i album "Tough Love". Snimila je soundtrack za hit film "Pedeset nijansi sive" - baladu "Meet Me In The Middle", a ove godine, neposredno posle izlaska trećeg albuma, nominovana je za BRIT nagradu u kategoriji najbolji ženski solo izvođač.


Pored koncerata u Beogradu i u Amsterdamu, kao i u Velikoj Britaniji i u
Litvaniji, tokom letnje turneje, Džesi Ver će nastupiti i u okviru mnogih festivala. Među njima su i najveći slovački muzički festival Pohoda, čuveni TRNSMT Festival u Glazgovu, Latitude - dobitnik prošlogodišnje nagrade u kategoriji najboljeg muzičkog festivala u Velikoj Britaniji, kao i Cruilla Festival u Barseloni, Benicàssim na španskoj obali, Pori Jazz u Finskoj, Cool Jazz Festival u Portugalu, Full Moon Live u Bukureštu, Changer u Šibeniku, Electric Picnic u Irskoj i Festival No. 6 u Velsu.


Karte za beogradski koncert 27. avgusta, na kojem će moći da se čuju i hitovi sa prethodnih albuma, poput "Say You Love Me", "Wildest Moments", "Tough Love", "Running", "You & I (Forever)", "Champagne Kisses", "Devotion" I "If You're Never Gonna Move", mogu da se nabave putem "Eventim" i "Gigs Tix" prodajnih mreža, po promo ceni.

 

 

makonda-tracker