uspeli

Nastao iz jako ružnog sna: Novi singl pank-rokerskog benda Čovek bez sluha

0

Kragujevački bend ČBS ovog puta eksplicitan u svom naslovu.

Bend Čovek bez sluha
Bend Čovek bez sluhafoto: Andreja Marković

Pank-rok bend Čovek bez sluha (ČBS) objavio je danas provokativno autobiografski singl i spot "I posle svega (odjebi)", kao najavu novog albuma kojeg će na jesen objaviti na CD-u promoterska kuća "Long Play".

Pesma je nastala jednog dana kada sam se konačno probudio iz jako ružnog sna koji je zauzeo dobar komad mog života. Poznato je da su moje pesme mahom autobiografske, a ovog puta nisam hteo da se puno bavim metaforama, već da jasnim stavom i jednostavnim rečima stanem iza i progovorim u ime svih onih koji su doživeli da im se dobrota obije o glavu", kaže pevač i gitarista ČBS-a, Miki Radojević.

Poruka pesme je da "svemir čak i posle nečijeg najgoreg životnog scenarija brine o ravnoteži medju zvezdama", a Radojević priznaje da je reč odjebi "sama po sebi malo škakljiva", ali ističe da naš jezik "zbog skromnog fonda reči prilično ograničava pesnike, koji nekad jednostavno bivaju prinuđeni da se snalaze kako bi pogodili centar mete".

 

Čovek bez sluha
Čovek bez sluhafoto: Zoran Lazarevic Laki

S druge strane, u vreme kada 24 sata dnevno na javnim frekvencijama gledamo rijaliti programe i neprekidni repertoar psovki kakav ni kočijaš ne bi izmislio, nazvati 'odjebi' psovkom – najblaže rečeno bilo bi licemerje", ističe Radojević.

U moru spotova koji se oslanjaju na kombinaciju crnih pozadina, neonskog svetla i stroboskopa, bend ČBS, koji čine i bubnjar Vladimir Lazarević Lune, basista Miodrag Zdravković Mikica i gitarista Sava Mirović, hteo je da vizuelni identitet prvog najavnog singla za novi album, bude pun kolorita i da spot dosledno isprati tekst pesme, za šta se sam Radojević pobrinuo kao scenarista i reditelj.

 

U spotu se pojavljuju prijatelji benda, glumac Zlatko Rakonjac ("Anđeli 3"), muzički menadžer Dragan Novičić (nasilnik iz nedavnog E-Play spota "Šamarčina") i mlada akademska slikarka Ivana Milentijević. Radojević ističe da "ne postoji dovoljno veliko hvala za ovo troje ljudi":

 

Ivana Milentijević
Ivana Milentijevićfoto: Zoran Lazarevic Laki

Dragan je veliki ljubitelj MMA sportova, iz prve ruke zna kako izgledaju 'opasni momci', i savršeno je odigrao svoju ulogu. Zlatko, neviđeni fan pank roka, posle preslušavanja pesme izjavio je da već vidi sebe u spotu i došao je na set spreman da da celog sebe, te nam je svojim iskustvom i umećem puno pomogao. Ivana je zablistala u punom sjaju. Tražili smo prirodno lepu devojku koja izgleda odmereno i kulturno, a našli smo neotkriveni glumački talenat".

Za produkciju, montažu i kameru spota bio je zadužen Ralle Petrović i "RAX MEDIA video production", za kameru Zoran Lazarević, a šminku je radila Olja Radojević.

 

 

makonda-tracker