Drugi dan 52. Gitarijade

Neverne bebe oduševile publiku na Gitarijadi u Zaječaru

0

Drugi dan 52. Gitarijade u Zaječaru prošao je u apsolutnom trijumfu Nevernih Beba, dok su i publika i organizatori odahnuli zbog suvog vremena i konačnog prestanka kiše.

foto: Saša Cvetković
foto: Saša Cvetković

Preko 10.000 ljudi okupilo se na Kraljevici, gde su s podjednakim žarom bodrili polufinaliste i uživali u svirci Galije, Nikola Čuturilo Benda i Hadži Prodanih Duša.

 

Koncert su otvorili pobednici 50. Gitarijade, Hadži Prodane Duše, koji su na najbolji način pokazali koliko je pobeda na ovoj prestižnoj manifestaciji važna za afirmaciju mladih bendova.

 

Binu je zatim preuzela Galija, nižući svoje hitove ’’Kotor’’, ’’Da me nisi’’, ’’Još uvek sanjam’’, koje je publika horski pevala i uživala u nastupu poznatih Nišlija.

Nakon Neše i ekipe, demo bendovi su se borili za ulazak u finale, pa je žiri imao težak zadatak da odabere najbolje. Stoga će večeras u finalu nastupiti Cornix, GMO, Amnezija, NAVY ne obećava i Aleja Velikana.

 

foto: Saša Cvetković

Zvezde večeri su svakako bile Neverne Bebe, koje su proslavljale dvostruki jubilej – 35 godina od pobede na Gitarijadi i 25 godina postojanja benda.

Specijalno za ovu priliku, napravili su posebnu set listu u koju su uključili i pesme koje retko izvode, dok su prearanžirali poznate hitove – ’’Divlje svinje’’, ’’Kiša’’, ’’1000 godina’’, ’’Veliki je Bog’’ naišle su na opšte oduševljenje, a energija koju je bend razmenjivao s publikom bila je neverovatna.

 

foto: Saša Cvetković

Nikola Čuturilo bend samo je nastavio niz sjajnih nastupa na drugoj večeri Gitarijade, a danas je ceo Zaječar u iščekivanju jedne od najvećih rock zvezda današnjice – Bilija Ajdola.

 

 

makonda-tracker