spreman je

Književnik ili muzičar: Igor Marojević potpisao ugovor za svoj debitanski album

0

Naš poznati pisac Igor Marojević potpisao je ugovor sa "Metropolis Music", vodećom alternativnom diskografskom kućom u Srbiji, o objavljivanju svog albuma pod naslovom "Da se ne zameri".

Igor Marojević
Igor Marojevićfoto: promo

Srpski književnik se u drugoj polovini osamdesetih i ranih devedesetih bavio rokenrolom, kada je i publikovao kasetu sa svojom tadašnjom grupom "Stvarno kvarno". U saradnji sa "Metropolis Music", Igor će objaviti svoje prvo samostalno muzičko izdanje - album "Da se ne zameri" koji sadrži devet autorskih numera i jednu obradu.

 

Na ovom albumu Igor peva i svira bas i ritam gitaru, odsvirao je i nekoliko solo-deonica, dok je posebno značajan gost albuma u tom segmentu Nenad Pejović iz grupe "Kanda, Kodža i Nebojša". Osim devet kompozicija i tekstova, pisac je učestvovao u stvaranju dela aranžmana, u čemu je, između ostalih, sarađivao i sa liderom grupe "Generacija 5", Draganom Jovanovićem Krletom.

 

Ugovor je potpisan
Ugovor je potpisanfoto: promo

Producent albuma i potpisnik glavnog dela aranžmana jeste Milan Milosavljević Burda, u čijem studiju u Beogradu je snimanje trajalo od kraja septembra 2017. do početka juna 2018.

 

Planirano je da, u izdanju "Metropolis Music", CD Igora Marojevića bude objavljen u septembru ove godine. Za taj mesec očekuju se i odgovarajuća konferencija za štampu praćena promocijom singla "Nikad brate", kao i beogradski koncertni nastup pisca i njegovih najbližih saradnika.

 

 

makonda-tracker