21. jun

ArtLink obeležava Svetski dan muzike PRVI PUT u Legatu Petra Lubarde

0

Umetnička asocijacija "ArtLink" tradicionalno će obeležiti Svetski dan muzike, kamernim koncertom na otvorenom, u četvrtak, 21. juna 2018, u 20h.

Anđela Mađarov
Anđela Mađarovfoto: Promo

Ovogodišnji koncert, organizovan u saradnji sa "Kućom legata", "Asocijacijom festivala Srbije", "Delegacijom EU u Srbiji" i "Ambasadom Bugarske", predstaviće harfistkinju Anđelu Mađarov i flautistkinju Ivonu Nedevu, umetnice iz Bugarske, koje će izvoditi francusku muziku za harfu i flautu.


Na programu će biti izvedene kompozicije za harfu, flautu, violončelo, violinu i gitaru. Vuk Ovaskainen, mladi čelista, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi umetnik u 2017. godini, sviraće kompozicije koje je za njega napisao akademik Ivan Jeftić, dok će koncert biti začinjen rok zvucima učešćem srpskog rok gitariste Bojana Ivanovskog JOBY-ja, poznatog po posebnoj ritmičkoj gitarskoj tehnici, energičnim nastupima, kao i specifičnim aražmanima pop/rok pesama na akustičnoj gitari.

 

Vuk Ovaskainen
Vuk Ovaskainenfoto: Promo

Među gostima se očekuju visoki zvaničnici iz Brisela i "Evropske asocijacije festivala". Ovaj koncert deo je programa za učesnike "Foruma Kreativne Evrope", koji se održava od 20. do 22. juna u Beogradu.

Svetski dan muzike istovremeno je najava "ArtLink festivala mladih talenata", koji će biti svečano otvoren 22. septembra 2018, gala događajem "Noć klavira", u Kolarčevoj zadužbini, uz gostovanje dvoje francuskih pijanita, Mišel Dalbertoa i Žan Pol Gaspariana, kojim će "ArtLink" zajedno sa Ambasadom Francuske i Fransuckim institutom obeležiti stogodišnjicu Prvog svetskog rata i francusko-srpskog savezništva.
 

 

makonda-tracker