ZABAVA ZAGARANTOVANA

Lideri svetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz stižu na Sea Dance!

0

Apsolutni lideri današnje svetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz, dolaze na ovogodišnje, peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala, koje će biti održano u novom terminu, od 30. avgusta do 1. septembra i na novoj lokaciji - prekrasnoj plaži Buljarica kod Budve u Crnoj Gori!

foto: Promo
foto: Promo

Jedan od najvećih svetskih elektronskih producenata Paul Kalkbrenner, poznat je po hedlajnerskim nastupima na najvećim festivalima i stadionskim spektaklima pred desetinama hiljada ljudi, koji su pre njega bili rezervisani samo za najveće svetske bendove kao što su U2 i Rolling Stones. U istoriji muzike ostaće upamćen njegov nastup povodom obeležavanja 25 godina od pada Berlinskog zida, pred pola miliona ljudi, što će još dugo vremena ostati nedostižna brojka i za najpoznatija svetska imena. Uz njega, nastup na Sea Dancu potvrdila je i nenadmašna ikona globalne elektronske scene - Nina Kraviz. O njenom usponu na muzički Olimp najbolje govori priznanje MixMaga, jednog od najprestižnijih medija za elektronsku muziku, koji ju je i zvanično proglasio za najboljeg DJ-a na svetu! Vodeći elektronski festivali kao što su Awakenings, Time Warp, Movement i drugi, upisali su je kao svoju nespornu hedlajnerku, a među najboljim festivalskim momentima nezaobilazan je i epski nastup na EXIT festivalu gde je priredila možda i najupečatljiviji prizor u istoriji mts Dance Arene tokom kojeg je desetine hiljada ljudi oduševljeno skandiralo njeno ime, pozivajući je dva puta na bis u atmosferi nalik na najveće stadionske rok koncerte.

Sea Dance Festival reveals its first headliners for 2018:

 

 

No Sleep, omiljenu festivalsku binu svih ljubitelja vrhunskog zvuka, ove godine predvodiće jedna od vodećih techno zvezda nove generacije Dax J, te glavni akteri francuske techno scene Antigone, Francois X i Shlømo, dok će za savremeni house zvuk biti zaduženi kalifornijski mag Eagles & Butterflies i ruska zvezda u strelovitom usponu Sofia Rodina! Uz njih stiže i cela plejada udarnih regionalnih i domaćih imena koju čine Lag, Vakat AKA Aleksandar Grum, Forest People, Gillerz & Be Good, Ilija Đoković, Sugar Lobby, Monosaccharide, Bodzie, Popi Divine, Mr. Lekka, Branko Vuković, Buba, Vegim & Flekitza, Ana RS, TZ Project, ČX, Sabinaa i Jan De R koji će držati publiku besanom od 30. avgusta do 1. septembra na predivnoj tirkiznoj plaži kod mesta Buljarica.

 

foto: Promo

Simbol Berlina kao svetske prestonice savremene elektronske muzike nesumnjivo je Paul Kalkbrenner. Tvorac elektronskih klasika među kojima je i multiplatinasti “Sky & Sand", glavni je akter kultnog filma i istoimenog albuma "Berlin Calling" koji se širio putem interneta kao svojevrsna techno biblija, a interesovanje za sam film najbolje ilustruje činjenica da je nekoliko godina neprestano bio na repertoaru berlinskog Kina Central! Kalkbrenner bogatu karijeru započinje još 1992, a svoje prvo izdanje za berlinsku DJ šeficu Ellen Allien i njenu uglednu izdavačku kuću BPitch Control izdaje 1999. godine. U prethodne dve decenije sa sedam studijskih albuma pomerio je granice elektronske muzike u dotad neslućene dimenzije, prvenstveno jer nije DJ, već nastupa uživo, isključivo sa svojim numerama sa kojim stalno diktira nove trendove u elektronskoj muzici.

 

foto: Promo

Ne postoji niko poput Nine Kraviz, niko ko ima takvu predanost, beskompromisan stav i iznad svega hrabrost da konstantno pomera granice i evoluira, radoznalost da uvek ispituje, želju da stalno uči i svojim primerom vodi globalnu elektronsku scenu uz titulu najboljeg svetskog DJ-a za 2017. godinu! Njena izdavačka kuća трип briše granice između žanrova, a odvažni setovi poput ledolomca razbijaju ušuškano stanje na svetskoj sceni u kojoj većina zvezda više ne preduzima umetničke rizike. Upravo zato i fanovi i mediji jednoglasno Ninu nazivaju trendseterkom i liderkom, koja bez menadžmenta i korporativnih okvira sama oblikuje pročelje svetske DJ scene! Njen novi kompilacijski album "Don't Mess with Cupid, 'Cause Cupid Ain't Stupid" donosi numere koje potpisuju Aphex Twin, Nikita Zabelin, Marc Arcadipane i brojni drugi, a uz album stiže i njena nova misteriozna numera "Opa"!

Lice sa skorašnje naslovnice DJ Maga, Dax J, poznat je po završnim setovima najvećih festivala kao što je Awakenings at ADE, a ove godine upravo njemu će pripasti čast da zatvori i jubilarni Sea Dance! Svetski magazini Mixmag, Groove Magazine i DJ Mag proglasili su ga za najboljeg DJ-a mlađe generacije, a istorijski desetosatni maraton u najpoznatijem svetskom techno klubu Berghain, učinili su da ga vodeći svetski festivali danas svrstavaju u red najvećih hedlajnera i da time stoji rame uz rame sa imenima kao što su Adam Beyer, Ben Klock i drugi. I prva noć festivala biće udarna jer na No Sleep dolazi ubitačni techno trio rezidenata famoznog kluba Concrete iz Pariza u punom sastavu Antigone, Francois X i Shlømo! Ova trojka je munjevito zauzela neke od najboljih pozicija na svetskim festivalima i danas redovno rade završne setove u vodećim klubovima kao što su Berghain, Fuse, Spazio 900, Tresor i brojni drugi.

 

Već sutradan, pravo iz Los Anđelesa na No Sleep plažu stiže jedan od najistaknutijih mladih producenata današnjice Chris Barratt, poznatiji pod svojim imenom Eagles & Butterflies! Jedan od omiljenih izvođača i producenata vodećih izdavačkih kuća i party brendova kao što su Innervisions od Dixona, Bedrock od Johna Digweeda, Life & Death od DJ Tennisa i Mosaic od Macea Plexa, redovan je na festivalima kao što su Coachella, BPM i Awakenings ili za DJ pultom klubova kao što su DC10, Nitsa, Watergate, Output i drugi. Iste noći na Sea Dance dolazi i jedna od najistaknutijih umetnica famoznog ruskog kolektiva Arma17, sve popularnija Sofia Rodina, kojoj se predviđa strelovita karijera, a njene maratonske setove u Berlinu i Moskvi opisuju kao čistu magiju! Poreklom iz Magadana na ruskom dalekom istoku, Sofia je uspešnu karijeru započela u Sankt Peterburgu, da bi potom odlaskom u Moskvu postala jedna od glavnih akterki novog ruskog talasa koji je uneo veliko osveženje na svetsku elektronsku scenu.

 

 

makonda-tracker