za pamćenje

Bis kakav Beograd nikada nije video: Pevač benda Gogol Bordello svirao i pevao na krovu SKC-a! (FOTO, VIDEO)

0

Svetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello u ponedeljak uveče održao je koncert za pamćenje u uzavreloj atmosferi krcate bašte beogradskog SKC-a, koji se završio bisom frontmena Eugene-a Hutz-a na krovu i druženjem sa fanovima u Resavskoj ulici!!!

foto: Nemanja Đorđević
foto: Nemanja Đorđević

Bend iz Njujorka koji je tokom skoro 20-godišnje karijere zabeležio nastupe na brojim značanim svetskim festivalima i stekao status velike koncertne atrakcije, u sat i 50 minuta isporučivao je nestvarnu energiju sa bine, a jednako snažno je odgovarala beogradska publika.

 

foto: Nemanja Đorđević

Fascinantni ukrajinski frontmen Eugene Hutz, otkačeni ruski violinista Sergej Rjabcev, pevačica i perkusionistkinja Pamela Rasin koja predstavlja pravu energetsku bombu na bini, i ostatak ekipe izmamili su horsko pevanje refrena već na drugoj pesmi "Not A Crime", te odmah zatim i u zaraznom hitu "Wonderlust King".

 

foto: Nemanja Đorđević

U savršenoj, ne pretoploj noći svake sekunde se osetilo da se Gogol Bordello, uvežbani do daske, potpuno predaju scensko-zvučnom spektaklu. Ska, rege, pank, gipsy i još mnogo toga se prelivalo stvarajući krosover toliko blizak ovom podneblju. Stoga obožavaoci nisu dobijali ni minimalnu šansu da predahnu dok su se smenjivale "Never Young", "Saboteur Blues", "My Companjera", "Alcohol"...

 

foto: Nemanja Đorđević

Četa sa Menhetna, a zapravo iz raznih krajeva sveta, dobro je zaljuljala baštu izvodeći "Perfect", da bi prava erupcija nastala uz "Start Wearing Purple". A nakon završetka koncerta, Eugene je na glasne pozive uporne publike, iz garderobe izašao kroz prozor na krov nadstrešnice SKC-a, odakle je priredio neformalni bis sa akustičnom gitarom uz horsko pevanje Beograđana. Hutz se potom družio sa fanovima na ulici ispred SKC-a!

 

 

Hvala Beograde!... Prvi nastup na balkanskom delu turneje 'Seekers And Finders 2018', na ulicama mitskog Beograda", navodi Gogol Bordello na svojoj zvaničnoj fejsbuk strani.

 

foto: Nemanja Đorđević

Sjajno zagrevanje je priuštio bend Maika, koji je nedavno objavio prvenac "Balkannibalism". Alternativni dance-punk sastav predvođen, kako neki rekoše, "balkanskom Cher", Idom Prester, i još jednom pevačicom Bojanom Simeon je u svojih 35 minuta pokazao da bi u budućnosti mogao da bude zapažena regionalna atrakcija.

 

 

Pogledajte još fotografija sa koncerta:

 

1 / 17 Foto: Nemanja Đorđević

 

 

makonda-tracker