DJ nastup

DJ spektakl 11.maja: Denis Sulta u Barutani

0

Jedan od najpopularnijih mladih didžejeva, Denis Sulta, 11. maja će prvi put nastupiti u Beogradu, u klubu Barutana. Podršku će mu ovog puta pružati Marko Milosavljević i Piter Portman.

foto: Promo
foto: Promo

 

Mladi i izuzetno talentovani di-džej i producent iz Glazgova, jedinstvenog muzičkog senzibiliteta, Denis Sulta, nastupiće u petak 11. maja u Barutani na Kalemegdanu, uz podršku Marka Milosavljevića i Pitera Portmana.

 

Denis Sulta, po mnogima jedan od najboljih di-džejeva mlađe generacije, podjednako vešto vlada house, techno, disco i hip hop zvukom. Dobitnik je prošlogodišnje DJ Mag-ove nagrade za najboljeg novog producenta, a 2016. godine probio se na 26. mesto Resident Advisor liste, postavši najbolje kotiran novi muzičar svih vremena. Njegove trake Nein Fortiate i It’s Only Real već su stekle status modernih klasika. Domaća publika imala je priliku da ga sluša na prošlogodišnjem EXIT Festivalu na NSNS stejdžu, kada je svojim specifičnim zvukom kod starije generacije klabera izazvao blagu nostalgiju za žurkama s kraja prošlog veka, a u isto vreme dopreo je i do najmlađe generacije ljubitelja elektronske muzike.

 

foto: Promo

 

Sulta, dvadesetpetogodišnja zvezda u usponu, spoj je svega što smo čuli u house muzici: Chicago, Detroit, disco i acid house sa elementima latina i progressive zvuka. U martu ovde godine objavio je treće vinil izdanje Sulta Selects Vol. 3, za svoju izdavačku kuću Sulta Selects, nakon prošlogodišnjih singlova Nein Fortiate i Our World (With A Boy On Its Shoulders).

 

Konstantne pohvale i podrška od strane kolega di-džejeva i producenata kao što su Jackmaster, Skream, Four Tet i Optimo, pomogle su Sultinom radu, što je dovelo do saradnji na projektima za Annie Mac i BBC Radio 1, kao i za legendarni klub Space na Ibici.

 

 

makonda-tracker