ne propustite

Zvezda serije "Seranovi" na mini turneji 13. i 15. maja

0

Kulturni milje u Srbiji i popularnost koju je ovaj španski umetnik stekao kao protagonista serije I omogućili su da Fran Perea upravo odavde započne turneju čiji je pokrovitelj Let’s Do It Producciones, uz podršku Instituta Servantes i nekoliko srpskih univerziteta i institucija kulture.

foto: Promo
foto: Promo

"Reč putuje" je sveobuhvatan projekat koji uživo kombinuje muziku, kaligrafiju, boju i crtež u kojima će reči oživeti i sa Franom Pereom kao ambasadorom španskog jezika.

 

Fran Perea se vraća muzičkoj karijeri novim albumom "Reč putuje", koji želi premijerno da predstavi upravo u Srbiji, zahvaljujući pozivima koje mu ovdašnja publika već godinama upućuje na društvenim mrežama i izvanrednoj kulturnoj sredini u našoj zemlji.

Emitovanje čuvene španske serije Seranovi i pesama koje je izvodio Fran Perea bile su podstrek mnogim mladim ljudima iz evropskih zemalja da se odluče za španski kao izborni strani jezik, uz muziku i audiovizuelnu zabavu kao sredstva za širenje i učenje jezika. Upravo to je bilo polazište sveobuhvatnog koncerta "Reč putuje", koji premašuje granice muzičkog događaja i predstavlja složeni projekat promocije španskog jezika u inostranstvu, sa Franom Pereom kao njegovim ambasadorom.

 

foto: Promo

Podrška Instituta Servantes i srpskih univerziteta i institucija kulture takođe predstavlja podsticaj i žig kvaliteta te inicijative, nastale u nezavisnoj diskografskoj kuči Let’s Do It i uobličene u projekat koji kombinuje scenski, muzički i audiovizuelni nastup uz umetničko pojačanje u vidu dva grafička umetnika koji će uživo raditi kaligrafiju, sliku i crtež. Na taj način reč će biti prisutna u širem kontekstu: ne samo kroz pesme već i kroz vizuelno otelotvorenje tokom nastupa.

 

foto: Promo

Novi album Frana Peree oličava zrelog umetnika koji se nakon osam godina muzičkog zatišja u potpunosti ostvario kao glumac, režiser i pozorišni preduzetnik, nastavivši da radi na mnogobrojnim televizijskim i filmskim projektima. Kako glas, tako i tekstovi novih pesama pokazuju kreativno i interpretativno odrastanje momka koji se proslavio kao Markos Serano. Međutim, iako pesme sa albuma „Reč putuje“ odražavaju zrelost sadržaja i stila, one nisu izgubile na svežini i na čarima kojima su povezale ovog umetnika sa milionima ljudi širom sveta.

Tokom ove mini turneje po Srbiji, koja dovodi Frana Pereu i njegov bend u Novi Sad 13. maja (Srpsko narodno pozorište, 20.00) i u Beograd 15. maja (Dom omladine, 20.00), Fran će izvesti sve svoje velike hitove i najreprezentativnije pesme sa svog novog albuma, u želji da poduči, da pruži dobru zabavu, a pre svega da ponudi kvalitenu muziku, kao autentičan, univerzalan jezik.

 

 

makonda-tracker