Povratak

Posle 35 godina: ABBA na Instagramu najavila objavljivanje dve nove pesme i multimedijalni projekat

0

Iako su fanovi uvek prizeljkivali da popularni švedski bend zapeva zajedno, činilo se da od toga nema ništa. Međutim, članovi kultnog benda su najavili da će ući ponovo u studio ali i multimedijalni projekat kakav do sad nije viđen.

foto: Profimedia, Profimedia
foto: Profimedia, Profimedia

ABBA je bez sumnje jedan od najpopularnijih bendova u istoriji pop muzike. Otkako se bend raspao armija njihovih fanova je priželjkivala moguće okupljanje, međutim, do sada su članovi benda odbijali svaku mogućnost da se okupe.

Zato je kao bomba odjeknulo njihovo saopštenje na društvenoj mreži Instagram o ponovnom ulasku u studio i snimanju novih pesama.

 

 

A post shared by @abbaofficial on

Oni su se u saopštenju osvrnuli na predstojeću multimedijalnu turneju na kojoj je planirano da njihovi virtuelni avatari izvedu njihove najveće hitove ali i da je uključivanje u taj projekat dovelo do neočekivanog - ideje da se snime nove pesme.

Nas četvoro smo razmišljali kako bi bilo zabavno da udružimo i da  posle 35 godina odemo u studio. I to smo i uradili. Bilo je to neverovatno iskustvo. Kao da je vreme stalo i bilo je kao da smo otišli na jednu vrstu eskurzije u to vreme."

Oni su dalje sa fanovima podelili šta je bio rezultat te saradnje:

To je rezultiralo sa dve nove pesme i jedna od njih je I still have fair in you. Možda smo stari ali pesma je nova. I zvuči dobro.

Njihov menadžer, Gorel Hanser, je potvrdio ovu informaciju na konferenciji za novinare.

 

Inače, planirano je da se 2019 krene sa turnejom na koju će ići virtuelni avatari poznatog benda. U saradnji BBC i NBC-a se radi na projektu tokom kojeg su članovi benda skenirani da bi se napravili njihovi virtuelni dvojnici. Ideja je da se mlađim generacijama prikaže kako je ABBA izgledala na vrhuncu slave a avatari će premijerno otpevati i dve nove pesme.

 

 

 

makonda-tracker