Turneja

Velik uspeh: Bend Maika na turneji sa Gogol Bordellom na Boomtown festivalu

0

Bend Maika, koji je upravo objavio debi album dobio je čast da ide na turneju sa Gogol bordelom tokom njihove turneje po Balkanu ali da nastupe na čuvenom Boomtown festivalu.

foto: Nikola Nikolić
foto: Nikola Nikolić

 

Bend MAiKA, koji je upravo objavio debi album, nastupiće kao specijalni gosti čuvenih Gogol Bordello na turneji u istočnoj Evropi. MAiKA će tako pratiti Gogol Bordello na koncertima u Beogradu, Skoplju, Sofiji, Temišvaru i Kopru. Pored toga grupu očekuju čak dva nastupa na svetski poznatom Boomtown festivalu u Velikoj Britaniji u avgustu mesecu, kao i koncert u Londonu.

 

 

foto: Vladimir Pavić

MAiKA je danas objavila debi album Balkannibalism koji možete preslušati ili preuzeti na internetu.

Album prvenac sadrži 11 pesama od kojih je većina na engleskom jeziku. S albuma Balkannibalism do sada su objavljena dva singla, ‘River Sava’ i ‘Share Of Your Life’ koji je objavljen 21. marta.

 

foto: Chudinov Vovka

Muzički projekt MAiKA novi je fenomen na domaćoj sceni. Srpsko/hrvatsko/crnogorski bend svojom autentičnom kombinacijom Balkana, hitičnih melodija i furiozne energije živih nastupa nastavlja da oduševljava festivalsku publiku, ali i strane booking agencije. Ovaj neobičan bend koristi harmoniku, saksofon, trubu i dva ženska vokala u kombinaciji s razuzdanim ritmovima i elektronskim efektima. Svojim šarmom i divljom energijom MAiKA će osvojiti svaku binu, vaše srce, i naterati vas da zaigrate dok ne padnete s nogu.

 

foto: Chudinov Vovka

MAiKA su: Luka Lopičić (accordion, synth), Hyden Kent Chisholm (saxophone), Dušan Murišić (truba), Petar Stojanović (bass guitar), Nikola Vukotić (drums, programming), Ida Prester (vocal) i Bojana Simeon (vocal).

 

 

 

makonda-tracker