dobra muzika

"Bečej noću" obećava provod za pamćenje: Parni valjak, Ničim izazvan i drugi - besplatno!

0

Bečej noću biće otvoren za sve posetioce 16. juna, a ulaz će biti besplatan. Dobar provod je zagarantovan.

foto: Promo
foto: Promo

Prvu manifestaciju „Bečej noću‟ Opština Bečej organizovala je prošle godine. Usled nezapamćena posete na glavnom gradskom trgu i odjeka u medijima, odlučeno je da događaj postane tradicionalan i da se na taj način nastavi sa brendiranjem, ne samo Bečeja, već i čitave pokrajine.

Posebno obraćajući pažnju na multikulturalnost Vojvodine, a nošeni uspehom prvog izdanja, drugi „Bečej noću‟ na Trg oslobođenja 16. juna 2018. dovodi neke od najekskluzivnijih imena sa regionalne scene.

 

foto: Promo

Glavna zvezda ovogodišnjeg izdanja festival „Bečej noću‟ biće jedan od najdugovečnijih sastava sa naših prostora – Parni valjak! Predvođeni harizmatičnim Akijem Rahimovskim i Huseinom Hasanefendićem – Husom, oni svoje mnogobrojne fanove, još od sredine sedamdesetih godina prošlog veka, vode na blistavo putovanje muzičkim prostranstvima. Nadaleko je poznata njihova sklonost ka dugačkim nastupima, odličnoj povezanosti sa publikom i vrhunskom muzičko-scenskom ugođaju.

 

Pored Parnog valjka, iz susedne Mađarske stiže njihova trenutno najveća muzička zvezda – Ruža Magdi!

 

Srca je svojevremeno osvojila kao pobednica mađarskog Idola, a bila je i predstavnica ove zemlje na izboru za najbolju pesmu Evrope. O njenoj popularnosti najbolje govori činjenica o ovogodišnjem dvostrukom rasprodatom koncertu u budimpeštanskoj Areni, najvećem zatvorenom koncertnom prostoru mađarske prestonice. Poreklom je iz Malog Iđoša, čime se stanovnici Bačke posebno ponose.

 

foto: Promo

Sa njima će na Trgu oslobođenja zablistati i Ničim izazvan, jedan od najaktivnijih domaćih sastava, koji nosi titulu Best Adriatic Act sa poslednje dodele MTV nagrada u Londonu prošle godine.

„Bečej noću‟ bi teško bilo i zamisliti bez Eve Braun, ne samo zato što je naziv manifestacije inspirisan njihovom istoimenom pesmom, već zato što ovaj legendarni bečejski bend ove godine proslavlja četvrt veka od prvog unplugged albuma na našim prostorima, koji su snimili i objavili daleke 1993. godine.

Celu manifestaciju vodiće Dejan Cukić sa svojim setom punim pozitivne energije.

 

Ulaz je biti besplatan.

 

 

makonda-tracker