Veliki uspeh turneje Nu Sound of Belgrade!

0
Najaktuelnija imena srpske plesne scene, Zemlja Gruva, Svi na pod! i SevdahBaby, izuzetno uspešno su okončali turneju Nu Sound of Belgrade u regionu

Oni su u organizaciji Doma omladine Beograda posetili Ljubljanu, Zagreb i Sarajevo, a specijalni gost turneje bio je Vlada Divljan. Turneja je počela u ljubljanskom centru urbane kulture Kino Šiška, 25. novembra, sledećeg dana srpski bendovi održali su zajednički koncert u kultnom klubu Močvara u Zagrebu, dok ih je poslednjeg dana turneje, 27. novembra, sarajevska publika dočekala u Domu mladih. Svi koncerti bili su odlično posećeni, publika je do kasno u noć plesala i pevala uz pesme koje su, kako se ispostavilo, hitovi ne samo na domaćoj klupskoj sceni, već i u susednim zemljama. Dobra energija i fantastičan uspeh ove turneje bio je i formalna potvrda da je beogradska scena jedna od najživljih i najproduktivnijih u regionu.

Turneja Nu Sound of Belgrade još jedan je u nizu projekata Doma omladine Beograda u oblasti međunarodne saradnje. Pored organizovanja gostovanja mnogobrojnih inostranih umetnika u svom prostoru, Dom omladine Beograda ima razgranatu i plodnu saradnju sa nizom institucija kulture, formalnim i neformalnim umetničkim grupama u regionu, Evropi i svetu. U saradnji sa međunarodnim partnerima, DOB organizuje brojne programe predstavljanja domaće kulturne i umetničke scene u inostranstvu.

Fotografije sa koncerta iz Kino Šiške: http://poglej.se/en/galleries_videos/254/nu_sound_of_belgrade/

Zemlja Gruva i SevdahBaby nastupaju na novogodišnjoj Story Red Hot Party powered by Amstel.

makonda-tracker