koncert za sećanje

Nemojmo tugovati, slavimo: Poznati muzičari sviraju u čast rođendana Vlade Divljana

0

Vlada Divljan bi 10. maja 2018. napunio 60 godina. Tog dana, njemu u čast, Vladini prijatelji, saradnici i poštovaoci iz Beograda, Zagreba i drugih gradova bivše Jugoslavije, nastupiće na koncertu nazvanom Hajde sanjaj me, sanjaj u velikoj dvorani Sava centra sa početkom u 20:30

foto: Goranka Matić
foto: Goranka Matić

Domaćini koncerta Zdenko Kolar i Saša Šandorov sa Nevladinom organizacijom i Maks Juričić sa svojim Ljetnim kinom, dočekaće i zasvirati uz Momčila Bajagića, Kornelija Kovača, Dušana Kojića-Koju, Zorana Kostića-Caneta, Nebojšu Antonijevića-Antona, Sašu Lošića, Darka Rundeka, Gorana Vasovića, Bojanu Vunturišević, Dejana Vučetića- Vuču, Borisa Mladenovića, Borisa Vlastelicu, grupu Stray Dogg... neke od Vladinih najlepših pesama iz vremena Idola i samostalne karijere.

 

Čuće se klasici poput „Retko te viđam sa devojkama‟, „Malena‟, „Rusija‟, „Nebeska tema‟,„Ona to zna‟,„Patuljci‟, „Sve laži sveta‟, „Odnesi me‟, „Samo jednu ljubav imam‟ i mnoge druge pesme koje su već odavno deo kolektivnog sećanja generacija i generacija ljudi sa ovih prostora.

 

Biće to više od koncerta, biće to proslava muzike i ljubavi. U snu kao i na javi.

 

Pridružite nam se i vi, jer, kako je rekao Petar Peca Popović:

Naša je dužnost da ne tugujemo već slavimo.. . I kao što nikada nisi želeo da vidiš ljude u suzama, već si težio da svi oko tebe budu srećni, dopusti da se setimo kako si i koliko dotakao naše živote. Kako si jednu generaciju i jednu geografiju obogatio i koliko si pri tom ostao čist, dobar, častan i pošten"

foto: Promo

Vladimir Vlada Divljan, pevač, kompozitor i gitarista rodio se 10. maja 1958. godine u Beogradu. Godine 1980. godine pokrenuo je novotalasni sastav Idoli. Prve snimke su objavili na zajedničkoj ploči „Paket aranžman“ (Jugoton 1981). Snimili su mini LP „VIS Idoli“ (Jugoton 1981), albume „Odbrana i poslednji dani“ (Jugoton 1982), „Čokolada“ (Jugoton 1983) i „Šest dana juna“ (Jugoton 1985). Tokom samostalne karijere ali i sa grupama Old Stars, Nevladina organizacija i Ljetno kino je snimio ploče „Tajni život A. P. Šandorova“ (PGP RTB 1988), „Lutka koja kaže ne“ (PGP RTB 1991), „Odbrana i zaštita“ (B 92 1996. koncertni), „3 palme za 2 bitange i ribicu“ (Favi 1998), „Sve laži sveta“ (Automatik 2000), „Die Tonzentrale“ (B 92 2003), „Četiri godišnja doba“ (Aquarius Records 2012), i „Live@Tvornica Kulture“ (Aquarius Records 2015. koncertni). Sa Srđanom Gojkovićem Giletom je radio muziku za decu i deo tog materijala je objavljen na diskovima „Rokenrol za decu“ (PGP RTB 1989) i „Rokenrol bukvar“ (PGP RTB 1990). Diplomirao je na Rudarsko geološkom fakultetu, na grupi za petrologiju i geohemiju. Početkom devedesetih se preselio u Sidnej gde je studirao na Filmskoj akademiji, odsek za zvuk. Od 1999. godine je živeo u Beču. Komponovao je za televiziju, film i pozorište. Preminuo je 4. marta 2015. godine u Beču.

 

 

 

makonda-tracker