Tradicionalno

Ne prekidaju niz: Kelti ponovo sviraju za Dan Svetog Patrika

0

Irski praznik 17. marta i ove godine će biti obeležen velikim koncertom grupe Othodox Celts u Domu omladine Beograda sa početkom u 21h. Ovo će biti 26. samostalni koncert Kelta na isti dan, čime se nastavlja najduža muzička tradicija u srpskom rokenrolu.

foto: Promo
foto: Promo

Poznati kao bend koji ne pravi kompromise i nikada ne odstupa od linije kojom su krenuli od samog početka, Aca Seltik najavljuje da će 26. rođendan proslaviti sa svojom publikom na poseban način:

Ikonografijom ćemo se malo vratiti u vreme kada smo počinjali, a novim pesmama i izgledom ćemo otići još jedan korak dalje. Definitivno će ovo biti vrlo uzbudljiv i emotivan koncert.”

Posebnom uzbuđenju pred koncert doprinosi i činjenica da će, posle četvrt veka bavljenja irskom muzikom, bend po prvi put posetiti Irsku krajem aprila. Kelti su inače objavili šest studijskih albuma sa tradicionalnim irskim i autorskim pesmama, a poslednji album Many Mouths Shut izdali su prošle godine za sopstveni label O’Celts Records.

 

foto: Promo

Grupa Orthodox Celts tokom cele godine svira na mnogim festivalima u zemlji i regionu, gde sa brojnom publikom dele posebnu energiju i atmosferu, a definitivno se ta posebnost najbolje može osetiti na njihovom tradicionalnom koncertu u Beogradu.

 

 

 

makonda-tracker