provod garantovan

Arsenal sve moćniji, stižu Mocheeba i The Kills

0

Trip hop pioniri Morcheeba i indie rockeri The Kills dolaze na Arsenal Fest 08, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

foto: Promo
foto: Promo

Morcheeba pevačice Skye Edwards i gitariste Rossa Godfreya biće 23. juna hedlajner Arsenalovog Main Stage-u, gde će publici izvesti svoje brojne klasike, ali i stvari sa albuma "Blaze Away", koji bi trebalo da se pojavi 1. juna.

 

Morcheeba je od osnivanja 1995. godine prodala preko deset miliona primeraka svojih devet albuma, a poznati su po globalnim hitovima kakvi su "Otherwise" "Enjoy the Ride", "Blindfold", "Blood Like Lemonade", "Over And Over", "Rome Wasn't Built In a Day"...

 

Već smo 20 godina u poslu, a nikad nam nije trebalo ovoliko vremena da turnejom obiđemo svet. Još uvek nalazimo fanove u mestima gde nismo svirali pre. Neki su čekali dugo da nas vide, a neki tek otkrivaju našu muziku. Zapanjujuće!", kaže Edwards.

foto: Kenneth Cappello

Harizmatična američka pevačica Alison Mosshart i britanski gitarista Jamie Hince, poznati pod imenom The Kills, prvi put dolaze u Srbiju za nastup 21. juna na Arsenalovom Main Stage-u. The Kills su snimili do sada pet albuma, zaključno sa sjajnim "Ash & Ice" (2016), pročuli su se hitovima kao što su "Doing It To Death", "Tape Song", "URA Fever" i "Cheap And Cheerfull", a nedavno su objavili novi singl "List of Demands".

Želim da sviramo svugde gde nismo do sada... Turneje me zbližavaju s ljudima i zbog toga imam prijatelje širom sveta. Osećam se kao beskućnik, ali to nije loša stvar. Moj dom je svuda gde se smestim", kaže Alison.

Komplet ulaznica za tri večeri Arsenal Festa 08 košta 2.000 dinara još samo danas! Od 15. marta komplet je 2.500 dinara, a biće puštene i pojedinačne ulaznice koje će za svako veče posebno koštati 1.500 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.

 

Pored The Kills, 21. juna na Main Stage-u nastupaju i alternativni Editors i rege atrakcija Dub Inc, a na obližnjem Garden Stage-u provokativni riječki Let 3 i nekadašnji bubnjar legendarnih Ramones-a Marky Ramone. Za sada su za 22. jun na Main-u najavljeni škotski hitmejkeri Texas i Balkan džipsi pank metal Kultur Shock, a 23. juna pored Morcheebe na Mainu, tu su i sarajevske Letu štuke na Gardenu.

 

 

makonda-tracker