pred koncert

Ostvarenje životnog sna: Bosanska Bili Holidej snimila spot u legendarnom londonskom studiju

0

Pevačica Amira Medunjanin, koju očekuje 18. marta rasprodat koncert u beogradskom Sava Centru, a potom i turneja po Srbiji, objavila je spot za pesmu „Nestaćeš iz mog života‟, snimljen sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem u legendarnim Abbey Road Studios u Londonu!

foto: Edvin Kalić
foto: Edvin Kalić

Svetski priznata umetnica nedavno je ostvarila životni san, provevši ceo dan u studiju u kom su stvarali i Bitlsi

 

Dotaknuh zidove, pomirisah istoriju, pomilovah miksetu na kojoj su veliki Pink Flojd snimili 'The Dark Side of the Moon'. Na sve to, dobri ljudi u studiju donesoše mi mikrofon na kojem je sam on, (Džon) Lenon, snimao glas. Bilesi mi donesoše i onu mrežicu za mikrofon, izvadiše je iz nekog sefa. Vele ovo je njegova... ne koristimo je često. Rekoše mi, znaš, ti si prva iz Bosne koja je ovdje snimala! Hvala cijelom timu Abbey Road studija što su našu priču podijelili sa svijetom!" ističe Medunjanin.

Za spot „Nestaćeš iz mog života‟, snimljen u Abbey Road Studio Two, režiju, produkciju i montažu potpisuje Universal Advanced Media, snimatelj zvuka bio je Oli Džejkobs, a njegov pomoćnik Stefano Čiveta.

 

foto: Edvin Kalić

Sarajka koja je dosad triput gostovala u Sava Centru, ponovo je danima unapred rasprodala koncert u prestižnoj beogradskoj dvorani, gde 18. marta dolazi sa Zulfikarpašićem, gitaristom Antom Gelom i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom, kao i uglednim gudačkim ansamblom Zagrebački solisti.

 

Amiru Medunjanin potom, u pratnji gitariste Ante Gela i kontrabasiste Zvonimira Šestaka, očekuju koncerti 20. marta u kruševačkom Bioskopu, 21. marta u Domu društvenih u Kraljevu (Melos), 23. marta u Narodnom pozorištu u Somboru i 24. marta u Centru za kulturu Nebojša Glogovac u Pančevu.

 

Po završetku svakog od ovih koncerata Amira će se sa zadovoljstvom družiti sa fanovima, potpisivati diskove i fotografisati se.

 

 

makonda-tracker