USPEŠAN početak turneje

Uskoro stiže u Sava Centar: Željko Bebek zapalio Cibonu

0

Velikim koncertom u rasprodatoj dvorani „Dražen Petrović‟ Željko Bebek je uspešno započeo turneju Ono nešto naše 2018, potvrđujući tako da je i dalje jedan od najboljih izvođača na ex YU sceni.

foto: Goran Berović
foto: Goran Berović

Tokom trosatnog koncertnog spektakla Bebek je na krilima fantastične publike maestralno protutnjao kroz sve delove duge, uspešne i bogate karijere. Sigurnu podršku mu je dao bend u proširenom sastavu sa gudačima, bras sekcijom i pratećim vokalima, koji vodi njegov producent Branimir Mihaljević.

 

foto: Goran Berović

Koncert je započeo hitom „Ono nešto naše‟, naslovnom pesmom novog albuma i turneje, nastavio „Tijanom‟, „Ja po kafanama‟, „Prvak svijeta‟, „Oprosti mi što te volim‟, i tako od prvog minuta digao punu Cibonu na noge. Dodatno je podigao temperaturu legendarnim hitovima Bijelog dugmeta „Na zadnjem sjedištu moga auta‟, „Ipak poželim neko pismo‟, „Ako možeš, zaboravi‟.

 

foto: Goran Berović

Usledelo je prvo iznenađenje, kada su se Željko Bebek i Branimir Mihaljević pojavili na maloj bini u publici praćeni sinovima Zvonimirom Bebekom na gitari, te Markom i Matejom Mihaljevićem na drugoj gitari i violini. Uz horsko pevanje oduševljene publike u ovom su delu koncerta, nazvanom „Očevi i sinovi‟, izvedene velike balade „Tajna veza‟, „Loše vino‟, „Selma‟. Usledeo je jedan od trenutno najvećih hitova „Ako voliš ovu ženu‟, tokom kog je devojkama i ženama u prvim redovima Bebek povodom Dana žena delio crvene ruže i potom nastavio.

 

Uz tamburaški sastav Gospodari noći koji su u prvom delu koncerta gostovali u istoimenoj zajedničkoj pesmi, publiku je dodatno zapalio večni hit „Jabuke i vino‟, u kome je Zanu Nimani, u novoj, rege verziji pesme, uspešno zamenila Franka Batelić. Atmosfera u Ciboni je proključala kada je krenuo novi niz hitova iz ere Dugmića, pa smo tako čuli „Svi marš na ples‟, „Doživjeti stotu‟, „Da sam pekar‟, „Tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac‟ i „Ne spavaj mala moja‟.

 

foto: Goran Berović

Nakon sjajnog video inserta u kome je Željko Bebek iz osamdesetih u stilu Fredija Merkjurija raspevavao publiku, koncert je nastavljen velikim hitovima iz njegove samostalne karijere. „Žuta ruža‟, „Dabogda te voda odnijela‟, „Sinoć sam pola kafane popio‟ i „Da je sreće bilo‟ te „Laku noć svirači‟, kojom Bebek često zatvara koncerte. Ali publici se još nije odlazilo na spavanje. Zasluženi bis otvoren je sa „Došao sam da ti kažem da odlazim‟ i ponovljenim „Ja po kafanama‟ te „Ono nešto naše‟, koja je tako otvorila i zatvorila koncert.

 

U petak, 16. marta, on stiže u Osijek, 24.3. u Split, a 21.4. u beogradski Sava centar.

 

 

makonda-tracker