uživo

Riznica bogatstva i tradicije: 60 najlepših narodnih pesama

0

Danas je u Radio-televiziji Srbije održan prvi sastanak povodom nove emisije narodne muzike „Šezdeset najlepših narodnih pesama“.

foto: Promo
foto: Promo

Emisija će se realizovati od jeseni, a povod je veliki jubilej - šest decenija postojanja Televizije Beograd. Poznati pevači će uživo izvoditi odabrane nezaboravne pesme, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a i Narodnog ansambla RTS-a, kao i gostujućih orkestara, kao što je Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, zatim trubačkim i drugim sastavima, uz plesne grupe i kulturno-umetnička društva...

 

foto: Promo

 

Projekat će se realizovati u saradnji sa stručnjacima iz oblasti narodnog muzičkog stvaralaštva, ispred renomiranih institucija i udruženja – Radio-televizije Srbije: Muzičke redakcije, Muzičke produkcije RTS-a, Radio Beograda, PGP-a, kao i Radio-televizije Vojvodine, Udruženja kompozitora Srbije, Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije, Udruženja estradnih umetnika i izvođača Srbije, Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu... Savet emisije će odabrati pesme koje će naši najpoznatiji pevači uživo izvesti u studijima Radio-televizije Srbije.

 

foto: Promo

 

Gledaoci će biti u prilici da predlažu i svojim glasovima odaberu najlepših 60 pesama narodne muzike. Glasanje će se odvijati putem zvaničnog RTS Youtube kanala „RTS 60 najlepših narodnih pesama“, društvenih mreža – Fejsbuk strane – „60 najlepših narodnih pesama“, Tvitera – „@RTS_60narodnih“, elektronske pošte – „60narodnih@rts.rs“, kupona u dnevnim novinama, kao i pismima na adresu Takovska 10, sa naznakom za emisiju „Šezdeset najlepših narodnih pesama“.

 

foto: Promo

 

Prva emisija će biti emitovana u oktobru, u planu je da snimi više od 400 pesama narodne muzike, koje će se čuvati u arhivama televizije i Radio Beograda. U završnici, na dan proslave jubileja televizije 2018.godine, na velikom koncertu, biće izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike.

makonda-tracker