Završena prva faza snimanja filma i serije Montevideo, Bog te video!

0
Ekipa filma i serije Montevideo, Bog te video! ovih dana završila je prvi film i prvih osam epizoda buduće TV serije, a nakon letnje pauze ekipa će se ponovo okupiti u avgustu i nastaviti snimanje drugog filma o fudbalskim junacima iz 1930. godine, kao i preos
foto: promo
foto: promo

Snimanje se odvijalo na lokacijama u Beogradu i Barandi, a pojedine centralne beogradske ulice su zbog potreba snimanja dobile izgled starog Beograda pre osamdeset godina. Teren FK Dorćol takođe je u potpunosti rekonstruisan u veran izgled stadiona iz 1930-e godine. Jedan od najstarijih beogradskih kvartova Čubura oživela je u Barandi. U detaljno napravljenoj scenografiji Čubure iz 1930-te godine snimane su scene koje pokazuju deo društvenog života koji se odvijao u to vreme u glavnom gradu.

Montevideo, Bog te video! je projekat koji realizuje producentska kuća Intermedia Network, a koji pored filma i TV serije obuhvata i knjigu Vladimira Stankovića istoimenog naziva, dokumentarni film, monografiju i izložbu. Projekat govori o istorijskom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, glavnom gradu Urugvaja, 1930. godine i osvajanju trećeg mesta.

Reditelj filma i TV serije je Dragan Bjelogrlić, a scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića. Uloge tumače Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Mima Karadžić, Branislav Brstina, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Sergej Trifunović, Branka Pujić, Anita Mančić i mnogi drugi.

Pored poznatih glumačkih imena, u glavnim ulogama fudbalera pojavljuju se mlada lica srpskog glumišta: Viktor Savić, Miloš Biković, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Ivan Zekić, Aleksandar Radojičić, Nenad Heraković, Uroš Jovčić, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Bojan Krivokapić, a u ženskim ulogama: Nina Janković, Danina Jeftić, Tamara Dragićević i Mihaela Stamenković.

makonda-tracker