Sonja Lapatanov: Majka Afrika

Sonja Lapatanov, balerina, koreograf i svetski putnik, tragala je u periodu od 1995. do 2009. godine po afričkim prostranstvima za uzbuđenjima, starim civilizacijama i netaknutom prirodom, a svoja iskustva opisala je u knjizi Majka Afrika.
0
1 / 4 Foto: Promo

U svojoj trećoj knjizi Majka Afrika Sonja sa puno ljubavi i poštovanja piše o Africi, kontinentu kome se pripisuje zasluga za postojanje čitavog ljudskog roda.

- Kada se kaže Afrika, prvo što čovek pomisli je: Crni kontinent, divlje životinje, safari, aparthejd, građanski ratovi, plemenski sukobi, robovi, bolesti, siromaštvo i glad... Međutim, suprotno onome u šta mnogi veruju, prava Afrika je dragulj koji treba voleti i razumeti. Ona je kontinent bogate istorije, kulture, drevnih civilizacija, jezika, religija, tradicije, raznolikih resursa, prirodnih lepota, egzotike i ideja, nepoznatih ostatku sveta. Bez obzira na činjenicu da je zapadni svet zaboravio da sluša i uči, Afrika još uvek ima mnogo da ponudi onima koji su spremni da slušaju – otkriva Sonja, koje je nedavno organizovala promociju svoje knjige Majka Afrika, na kojoj su joj podršku dali mnogobrojni prijatelji i kolege.

makonda-tracker