Borka Tomović: Još sam mlada za udaju!

3
Glumica Borka Tomović, koja trenuto oduševljava publiku ulogom u predstavi Igra u tami pozorišta Boško Buha, odgovorila je na pitanja čitalaca portala Story.rs i otkrila da još uvek ne planira udaju i da uživa u slobodnom vremenu koje provodi sa najvoljenijima
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Nakon što je pobrala simpatije gledalaca u seriji Ljubav, navika, panika, šarmantna glumica Borka Tomović postala je jedna od omiljenih mladih glumica, a uskoro je očekuje i premijera filma Jelena, Katarina, Marija. Odgovarajući na pitanja čitalaca našeg portala, dvadesetšestogodišnja Borka otkriva koje knjige su joj promenile pogled na svet i kakva je sećanja vežu na prijemni za Fakultet dramskih umetnosti. Ona govori i o tome kako je dobila svoje ime i zbog čega ga nije volela dok je bila mala.
Da li je tačno da nosiš kontaktna sočiva? Teodora Jorgović

- Nosila sam ih ranije, sada moram da priznam da sam lenja i pošto nemam veliku dioptriju, mučim svoje oči i ne nosim ih.
Da li ti se sviđa muzika Nataše Bekvalac i šta privatno slušaš? Nikola Petrović

- Ne slušam tu vrstu muzike, tako da nisam baš upoznata sa njenim radom. Sad baš uzivam slušajući nove albume Lene Kovačević i Natali Dizdar.
Da možeš, zabranila bi emitovanje koje emisije (serije)? Miona Kesić

- Miona, ne bih ništa zabranjivala, jer sam shvatila da sve ima svoju publiku, ali može se reći da nisam ljubitelj rijaliti programa.
Kako održavaš liniju i koji je tvoj savet za borbu protiv celulita? Pozdrav za prelepu Borku! Tijana

- Pozdrav i tebi! :) Vrlo kampanjski, nažalost. Kada zbog uloge moram da se dovedem u red, pazim na ishranu i počnem sa fizičkim aktivnostima. Za celulit, iz iskustva, najviše pomaže promena ishrane!
Kako si uspela da ostvariš svoj san i postala glumica? Ajsa Preljević

- Verovatno ima svega pomešanog i sreće i talenta i upornosti, a najviše ljubavi prema ovome što radim.
Šta će ti ostati u najlepšem sećanju sa sete serije Ljubav, Navika, Panika? Marko Lončar

- To što su me vrlo brzo po dolasku svi prihvatili kao člana ekipe i to što sam imala prilike da sarađujem sa izuzetnim glumcima.
Da li možemo da se upoznamo i družimo, da često izlazimo i da li si u vezi? Darko Banković

- Da se upoznamo, naravno! A za ostatak odgovora ću morati da te razočaram, pošto jesam u vezi.
Da li ćemo te videti u nekom filmu uskoro?
P.S. Najlepša si na svetu... Đorđe Miljanić
- Hvala Đorđe. J Nadam se da će uskoro biti premijera filma Jelena, Katarina, Marija, tako da ćeš moći tamo da me vidiš.
Ima li Borka dečka? Pera Gligorijević
-
Ima Pero! :)
Borka,da li se možda sećaš Milice Božić iz Sokobanje?:) Ukoliko je odgovor potvrdan, volela bih da ponovo stupimo u kontakt. Pozdrav Milica Bozić

- Milice, naravno! Sećam se i jako bih volela da se ponovo i uskoro vidimo! Redakcija ima moj broj, pa ću ih zamoliti da ti ga pošalju. Puno pozdrava za tebe i tvoju porodicu!
Draga Borka, imaš veoma lepo i neobično ime. Ko ti je dao takvo ime i po kome? Stvarno si najlepša! Pozdrav:) Ivana Ilić

- Hvala puno, Ivana. Dao mi ga je otac, po svojoj majci. Dok sam bila mlađa bilo mi je teško da se naviknem na tako starinsko i retko ime, ali sada sam ga baš zavolela. :)
Da li se uloge dobijaju isključivo sa kovertom u ruci, ili ipak veza igra veću ulogu....ili ipak postoji sreća,rad i talenat? Bez prenemaganja, iskreno molim! Tomislav Stojić

- I u glumi, kao i drugim profesijama, svako ima svoj put i način za dobijanje uloga. Mislim da su načini koje si ti naveo, a da nisu vezani za talenat, rad i sreću kratkotrajni i loša usluga, jer je ovo posao u kome si stalno izložen nečijem sudu, koji često moze biti nimalo laskav. Tako da Tomislave, odgovaram ti u svoje ime, uloge sam dobijala preko kastinga, odnosno rada i talenta sa srećnim momentom da baš to bude moj dan i da se pokažem u najboljem svetlu.
Da li u skorije vreme planiraš udaju? Mina Kerekes

- Ne planiram Mina, još sam mlada za udaju! J
Puno pozdrava iz Zagreba za prelepu Borku... Zanima me je li bilo teško snimati pojedine humoristične scene za Ljubav, naviku, paniku? Sigurno je bilo teško suzdržati se od smeha uz legendarne Seku Sablić, Nikolu Simića, Ljiljanu Stjepanov…

- I tebi iz Beograda! J Jeste, naravno, zato što je reditelj zahtevao izuzetnu preciznost i uigranost, a kada već pred sam kadar hoćeš da pukneš od smeha, teško je bilo uzdržati se. Zato je tu bilo punooo ponavljanja…
Postoji li knjiga koja ti je promenila pogled na život? Marija

- Jao, baš super pitanje, knjige su odigrale značajnu ulogu u formiranju moje ličnosti i ima ih više koje su me u određenom periodu menjale. Dve koje mi prve padaju na pamet su Kunderina Besmrtnost i Tako zamišljam nebo Miroslava Antića.
Šta radiš ovih dana? Kako najradije provodiš slobodno vreme? Marija Miletić

- Najradije ga provodim sa prijateljima i dečkom, a pošto ovih dana imam malo više slobodnog vremena, vežbam klavir, čitam i gledam predstave koje sam propustila u poslednjih par meseci.
Kada će konačno premijera filma Jelena, Katarina, Marija, koji je rađen po romanu Dušana Miklje New York, Beograd? I još nešto,u mojoj omiljenoj seriji Ljubav, navika, panika si bila super,bolje si odigrala ulogu Maje od Marije Karan! Alek

- Mislim da bi film trebalo da bude gotov do leta, tako da se nadam jesenjoj premijeri. Hvala na komplimentu, mada mislim da je mnogo važnije da sam se dobro uklopila u koncept serije i uloge jer kada dođeš na nečije mesto, to i nije baš lako. :)
Ako nije tajna, da li možemo da znamo, gde te možemo videti van pozorišta?
Da li bih tom prilikom smeo da te startujem? :) Vladan Đuričanin
- To je strogo čuvana tajna Vladane :), ali ako me ipak sretneš, bolje da ti odmah kažem da sam srećno zaljubljena.
Imaš li u planu neko egzotično putovanje... npr. Karibe? Jovana Nedić

- Draga Jovana, baš očekujem poziv za jedno takvo mesto i čim ga dobijem, pakujem kofere! J
Koliko je za tebe bio težak prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti i koliko si ga dugo spremala? Đina Mihajilović

- Spremala sam ga par meseci i nije bio težak, više se može reći da je bio stresan taj osećaj da si nedelju dana u užem krugu i jako želiš da uspeš, a ne znaš kako će se sve to završiti. Tako da je bilo ogromno olakšanje i sreća kada sam uspela.

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker