Šta ćemo čitati ovog leta?

Nagrađujemo čitaoce: Story vam poklanja roman Selest Ing - „Sve što ti nikad nisam rekla“

0
Story svojim vernim čitaocima nudi priliku da osvoje roman Selest Ing - „Sve što ti nikad nisam rekla“, koji govori o otuđenosti unutar porodice
foto: Promo
foto: Promo

Američka autorka kineskog porekla, Selest Ing, napisala je roman o porodici koja živi u Americi tokom 70-ih godina 20. veka „Sve što ti nikad nisam rekla“.

Lidija je mrtva. Ali oni to još ne znaju. Godine 1977, trećeg maja, u pola sedam ujutru, niko ne zna ništa osim jedne nedužne činjenice: Lidija kasni na doručak… Ovim rečima Selest Ing počinje svoj nesvakidašnji roman i na neobičan način pripoveda o otuđenosti unutar porodice.

 

Dramu počinje maltene od kraja – nestankom jedne tinejdžerke u maloj američkoj varoši u kojoj se gotovo ništa ne dešava – da bi se onda vratila na početak. Vrativši se u detinjstvo Lidijinih roditelja, otkriva kako su neispunjeni snovi, borbe i težnje njihovih roditelja uticali na njih, odnosno na njihove neispunjene snove, borbe i težnje. Dugotrajno potiskivanje i traženje prihvatljive zamene za neostvarene želje prenosi se i u njihov bračni odnos kao i u odnos prema deci.

 

Iako se čini da je u porodici sve potaman, svako prećutkuje poneku sitnicu. Međutim, te sitnice se postepeno pretvaraju u krupne stvari i začarani krug ćutnje raste sve dok se najuža društvena jedinka – porodica – ne pretvori gotovo u skup neznanaca koji dele kuću. „Sve što ti nikad nisam rekla“ je zastrašujuće svedočanstvo o otuđenosti jedne porodice koje navodi na razmišljanje jer tako nešto može zadesiti svaku familiju čak i onu u kojoj nema trzavica i koja naizgled deluje skladno.

 

„Sve što ti nikad nisam rekla“ je roman koji je objavljen na više od 30 jezika, dobio je nagradu APALA (Asian/Pacific American Awards) za najbolji roman 2015, bio je bestseler New York Timesa i knjiga godine na sajtu Amazon.com.

 

Story svojim vernim čitaocima poklanja roman „Sve što ti nikad nisam rekla“, a zainteresovani mogu da se prijave putem mejla redakcija@story.rs. Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

 

Molimo vas da u mejlu navedete vaše ime, prezime, adresu, broj telefona i naziv knjige za koju se prijavljujete.

makonda-tracker