Promovisan novi roman srpske bestseler književnice Simonide Milojković

0
Ne vole kokain, ali konzumiraju Ljubav u doba kokaina.
Foto: Petar Marković
Foto: Petar Marković

U prisustvu brojnih pripadnika estrade, nekoliko destina beogradskih i regionalnih medija, izdavačka kuća Laguna i autorka Simonida Milojković predstavili su juče u Klubu S u Jakovu njen novi roman Ljubav u doba kokaina.

– Bez ogromne podrške vas koji ste ovde ni mog novog romana ne bi bilo. Hvala svima: mojoj porodici, mojoj drugoj kući Blicu u kojoj radim 15 godina, najboljoj izdavačkoj kući Laguna, mojim prijateljima i kolegama novinarima koji mi pružaju podršku još odkad sam objavila prvi roman. Naravno da priželjkujem tiraže koje sam postigla sa Grabljivicom, ali pre toga biću najsrećnija na svetu ako uspem da spasem samo jedan ljudski život, onoga ko pročita moj roman i ne posegne za drogom – poručila je Simonida.

Dramatična ispovest beogradske studentkinje koju je dečko uvukao u narkomaniju, napisana Simonidinim perom, već se nalazi u prodaji, a čast da je prva pročita pripala je najvećoj regionalnoj folk zvezdi, Svetlani Ceci Ražnatović.



– Dobila sam vrući primerak romana Ljubav u doba kokaina kojim me je Simonida potpuno očarala. Sa uzbuđenjem sam čitala njenu dramatičnu priču od početka do kraja i osećala se užasno posle toga. Deca su me zatekla da jecam. Smatram da ovo njeno delo treba da bude obavezno gradivo za našu decu jer ukazuje da se preko droge širokim drumom ide u smrt – rekla je Ceca.

Njena koleginica Ana Bekuta, kao i njen partner Milutin Mrkonjić, okarakterisali su Simonidu, zbog tematike koju tretira, kao izuzetno hrabru i plemenitu damu.

– Otvoreno treba govoriti o tom zlu, drogi, baš kako Simonida to radi. Ne smemo zatvarati oči pred tim sve prisutnijim problemom, jer samo razgovor vodi ka rešenju problema – rekao je Mrkonjić poželevši romanu milionske tiraže.

Promociji, koja je tokom večeri zahvaljujući bendu i pevačicama Ljupki Stević i Sonji Kocić prerasla u odličnu zabavu, prisustvovali su između ostalih i: Isidora Bjelica, Dejan Petrović, Seka Aleksić, Aco Pejović, Tanja Vojtehovski, Saša Dragić i Ivan Plavšić.


Ljubav u doba kokaina je dramatična i porazna ispovest beogradske studentkinje, koju je njen mladić gurnuo u pakao droge. Glavna junakinja Nina zaljubljuje se u svog vršnjaka, zavodnika i kozera Marka, i postaje zavisna od njegove pažnje i ljubavi. Ali njen svet se ruši kad je se on zasiti i kad je ostavi. Spremna je na sve da bi ga ponovo vratila, a kada joj on u jednom noćnom klubu ponudi kokain, bez razmišljanja prihvata: tako se njenoj zavisnosti od ljubavi pridružuje i zavisnost od teških droga...

makonda-tracker