Lazar Ristovski snimio CD ljubavnih pesmama

0
Lazar Ristovski je na praznik žena objavio antologiju najlepših srpskih ljubavnih pesama koje je odrecitovao i snimio na CD.
Lazar Ristovski, foto: Story arhiva
Lazar Ristovski, foto: Story arhiva

- Žene su ljubav i lepota u jednome. One su niska đerdana na vratu civilizacije. Dame, srećan vam 8. mart - poručio je Lazar Ristovski koji je zajedno s Božom Koprivicom, književnikom, napravio antologiju najlepših srpskih ljubavnih pesama i odrecitovao ih na CD-u koji ide uz knjigu i može se kupiti na kioscima.

- Ova antologija koju smo Boža i ja sastavili jeste najsveobuhvatnija antologija ljubavne srpske poezije do sada. Ona je praznik sama po sebi i dar za praznik - kaže Ristovski.

Pesnici ljubavne poezije ne štede emocije, pa tako ni ja u svojim interpretacijama na CD-u ne štedim sebe. Skidam kožu stida sa sebe i bez pomagala u vidu sladunjave muzike, koju često oni koji govore poeziju stavljaju kao podlogu, ravnopravno stavljam i svoju dušu slušaocima pred noge, da je oni koji čitaju i slušaju ovu poeziju, ili zgaze ili joj se poklone - zaključio je Ristovski.

makonda-tracker