Una Kozić: Društvo malih veštica najmlađe srpske spisateljice

0
Najmlađa srpska spisateljica Una Kozić (12), predstavila je novo izdanje svoje knjige Društvo malih veštica u beogradskom Zoo vrtu.

Tom prilikom potpisala je i svoj prvi veliki ugovor sa uglednom izdavačkom kućom Admiral-books, a o knjizi su govorili: novinar i voditelj Olivera Kovačević, Jovan Antonijević, Vuk Bojović i izdavač Zoran Rapajić.

Potpisivanje novog romana i druženje sa čitaocima zakazano je za 25. oktobar od 18 časova, na Sajmu knjiga, na štandu Admiral-books u hali 1.


Knjiga Društvo malih veštica vodi nas kroz neverovatne priče u školi za veštice Venderendi. Maleha, Kasandra i Fred pričaju prelepu priču o ljubavi, prijateljstvu i odanosti praveći male netašluke i čini, vodeći čitaoce u izmišljenu zemlju Etvaju. U potrazi za magičnim prstenom glavni junaci upadaju u razne zamke. Na tom putu ih prate i bezglavi konji, jednorozi, ferganinci, čarobni prašak i još mnogo toga.

 


Una Kozić je devojčica iz Beograda, rođena u leto 2001. godine. Ide u osnovnu školu Starina Novak. Odličan je đak, svira klavir, dobro govori dva strana jezika a treći uči. Ovu knjigu napisala je sa svojih 10 godina.
 
Novo izdanje knjige Društvo malih veštica moći će da se nabavi na Sajmu knjiga i u svim većim knjižarama u zemlji, a na raspolaganju je i elektronsko izdanje knjige preko E-knjižare i aplikacija Samsung Corner i  iStore.


 
U aprilskom izdanju magazina Story Olivera kovačević je rekla o knjizi:

- Društvo malih veštica je roman za odrasle, a napisala ga je devojčica. To nije samo plod njene bujne mašte, već i odraz velikog obrazovanja i razumevanja sveta oko sebe, što je neshvatljivo za dete od deset godina. Kroz priču o vešticama ona kritički piše o fenomenima savremenog sveta: koncertima, tržnim centrima, šopingholičarkama. Ne sumnjam u Uninu uspešnu spisateljsku karijeru. Ona je, pre svega, svoja i ne bih se tako lako upuštala s njom u polemiku.

makonda-tracker