Novi roman Vesne Dedić Pola duše

1
U utorak, 1.oktobra na svim trafikama i isključivo u knjižarama Službenog glasnika pojaviće se novi ljubavni roman Pola duše Vesne Dedić. Ova istorijska melodrama koja ima podnaslov Još jednom ja bih da verujem u sreću, štampana je u tiražu od trideset hilja
Vesna Dedić, knjiga, foto: promo
Vesna Dedić, knjiga, foto: promo

Na dan izlaska, 1. oktobra, autorka će se kao i prošle godine, kada je stotine Beograđanki satima čekalo u redu na posvetu na novom romanu, potpisivati prve primerke u Knez Mihajlovoj ulici, od 16 do 20 časova ispred restorana Vapiano-bivši Ruski car. Prolaznici će uživati u zvucima  romansi koje su se u Beogradu slušale početkom 20. veka, kada se dešava  radnja romana Pola duše -Te oči tvoje zelene, Da smo se ranije sreli, Bele ruže nežne ruže, Još ne sviće rujna zora

Roman je namenjen svima koji se pitaju zašto ja u ljubavi nemam  sreće?, kao i glavna junakinja, lepa i zaljubljena Darinka kada padne u zagrljaj harizmatičnog oficira i špijuna Dimitrija Stojkovića. Roman Pola duše je istorijska melodrama koja će provesti čitaoce kroz vrtloge strasti i ljubavi glavnih junaka, ali i upoznati ih sa životom na Cetinju i u Beogradu krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka,  vremenom kraljevskih intriga Petrovića, Obrenovića i Karađorđevića, otvaranja prvih ambasada, pozorišnih i bioskopskih predstava, balova, terena za golf, konjičkih trka, romansi, kafanskih lumpovanja i javnih kuća.

Posle savremene trilogije bestselera Zauvek u srcu, Sunce meni, sunce  tebi i Ti si meni sve, Vesna Dedić Milojević nas u romanu Pola duše vraća  u vreme između Berlinskog kongresa i Prvog svetskog rata i ispisuje  najlepše stranice o posesivnosti i ljubomori, željama i iluzijama, praštanju i besmislu, licemernom i pravom roditeljstvu, prijateljstvu i  koristoljublju... o dvoje ljudi koji bi posle razočaranja u prethodnim brakovima još jednom da veruju u sreću.



Posle druženje sa Beograđanima 1.oktobra, Vesna Dedić će se a čtaocima  družiti na već zakaznim promocijama širom Srbije, na Sajmu knjiga u Beogradu, a kuriozitet je da već ima zakazane promocije u pet gradova Švedske gde su naši iseljenici i prošle godine uživali na promocijama prethodnih Vesninih romana.

makonda-tracker