Story i Laguna poklanjaju knjigu: A planine odjeknuše

1
U susret predstojećoj Noći knjige, koja će biti održana 14. juna, Story i Laguna vam pružaju priliku da svakoga dana osvojite poneki od Laguninih bestselera. Danas je to delo Haleda Hoseinija A planine odjeknuše

Priča o porodici čiji su članovi bili prinuđeni da se razdvoje kako bi preživeli i o tome kako je takva odluka uticala na generacije koje su usledile. Izuzetno emotivna priča baš kao i prethodne, razlika je jedino u strukturi romana – podeljen je u pet celina zbog čega priča ne ide jednim pravcem već se račva. 

Ovo delo velikog zamaha i ambicije prati brojne upečatljive likove od Avganistana do Pariza i od San Franciska do grčkog ostrva Tinos, i priča njihove dirljive i neodoljive priče, ponovo dokazujući Hoseinijevo duboko razumevanje spona koje nam oblikuju živote i koje nas određuju kao ljude.

Avganistan, 1952. godine. Abdulah i njegova sestra Pari žive sa ocem i maćehom u zabačenom selu. Otac je u večitoj potrazi za poslom a porodica se bori sa siromaštvom i ledenim zimama. Abdulahu je Pari divna i dobra poput vile po kojoj je dobila ime, ona je čitav njegov svet. On je njen zaštitnik, više kao otac nego kao brat, spreman da za nju učini sve, čak i da menja svoje jedine cipele za lepo novo pero u njenoj zbirci. Svake noći oni spavaju jedno pored drugog u kaputima, čvrsto zagrljeni.

Jednog dana zaputiće se sa ocem preko pustinje u Kabul. Pari i Abdulah ne slute da će im ono što ih tamo čeka razoriti život – jer ponekad ljudi kažu kako prst mora da se odseče da bi se sačuvala ruka.

Ukoliko želite da osvojite knjigu pošaljite mejl OVDE.

Dobitnici će biti obavešteni mejlom, a knjige preuzimaju u Beogradu, u prostorijama Adria Medije, u Omladinskih brigada 88a.

makonda-tracker