Story i Laguna poklanjaju knjigu: Snežno dete

1
U susret predstojećoj Noći knjige, koja će biti održana 14. juna, Story i Laguna vam pružaju priliku da svakoga dana osvojite poneki od Laguninih bestselera. Danas je to delo Ejovin Ajvi Snežno dete

Snežno dete je prvi i veoma hvaljen roman spisateljice Ejovin Ajvi. Inspirisana ruskom bajkom Snjeguročka, ova knjiga je neobičan spoj nestvarnog i surovo stvarnog; ona je pripovest o ranim naseljenicima Aljaske i njihovoj usamljenosti; topla i tužna priča o bezdetnosti.

Nominovana je za više nagrada; trenutno prevodi na dvadeset jezika.

U divljim predelima Aljaske dvadesetih godina prošlog veka, naseljenici Džek i Mejbel grade sebi tih život pun teškog i jednolikog rada, oboje još duboko žudeći za detetom koje više ne mogu imati. Pa ipak, oni se vole snažno i u jednom lakomislenom trenu, u zajedničkoj igri na prvom snegu, napravili su dete od snega. Idućeg jutra snežnog deteta više nije bilo – ali ostao je trag sićušnih stopa. Nedeljama će oboje na trenutke opažati plavokosu devojčicu, samu u šumi, ali se ni jedno ni drugo neće usuditi to da pomene, u strahu da su davno zakopane nade nadvladale zdrav razum.

A onda će se na njihovom pragu pojaviti devojčica koja sebe naziva Faina. Mala i beloputa, ona izgleda kao da je nastala čarolijom: ide u lov u pratnji crvene lisice, za sobom ostavlja vihore vejavice, nekako uspeva da preživi potpuno sama u surovoj divljini Aljaske. Dok se bore da je razumeju, Džek i Mejbel će zavoleti Fainu kao rođeno dete. No u tom divnom, bezdušnom kraju često nije sve onako kao što izgleda, a ono što će njih dvoje s vremenom saznati o Faini sve će ih preobraziti…

Ukoliko želite da osvojite knjigu pošaljite mejl OVDE.

Dobitnici će biti obavešteni mejlom, a knjige preuzimaju u Beogradu, u prostorijama Adria Medije, u Omladinskih brigada 88a.

makonda-tracker