Story i Laguna poklanjaju knjigu: Putovanje kroz Portugaliju

0
U susret predstojećoj Noći knjige, koja će biti održana 14. juna, Story i Laguna vam pružaju priliku da svakoga dana osvojite poneki od Laguninih bestselera. Danas je to delo Žozea Saramanga Putovanje kroz Portugaliju

Saramago je sa mnogo ljubavi i umetničkog opažanja opisao Portugal, onako kako samo jedan izuzetan pisac može da predstavi svoju zemlju. U knjizi ima 12 prelepih fotografija Dragoljuba Zamurovića.

Dugoočekivan Saramagov naslov obogaćen je uvodom u vidu putopisnog zapisa Ive Andrića o Portugalu, što ovo izdanje Putovanja kroz Portugaliju čni jedinstvenim izdanjem na svetu.

Ova knjiga nije običan turistički vodič ili bedeker koji se nosi pod rukom, nego mnogo više od toga. Na svom putovanju kroz Portugaliju, njene skrivene kutke i viševekovnu kulturu, Žoze Saramago je išao tamo gde se uvek ide, ali i tamo kuda se ne ide gotovo nikada. Putnik ističe da nije tu kako bi davao savete, premda svojih opservacija ima napretek. Istina je, istovremeno, da će čitalac ovde naći mnogo odabranih i istančanih opisa portugalskih krajolika, ljudi, umetničke baštine i istorije ove zemlje, što je istovremeno unutrašnje putovanje ovog velikog pisca kroz sopstveni doživljaj domovine svojih predaka i savremenika.

Jedinstveno izdanje u svetu koje, umesto predgovorom, započinje putopisnim zapisom iz Portugalije našeg nobelovca Ive Andrića.

Ukoliko želite da osvojite knjigu pošaljite mejl OVDE.

Dobitnici će biti obavešteni mejlom, a knjige preuzimaju u Beogradu, u prostorijama Adria Medije, u Omladinskih brigada 88a.

makonda-tracker