Story i Laguna poklanjaju knjigu: Poslednji begunac

0
U susret predstojećoj Noći knjige, koja će biti održana 14. juna, Story i Laguna vam pružaju priliku da svakoga dana osvojite poneki od Laguninih bestselera. Danas je to delo Trejsi Ševalije Poslednji begunac

Novi roman bestseler autorke Trejsi Ševalije koji se bavi temama sa američkog kontinenta. Autorka je izjavila u jednom intervjuu da je, dok je pisala ovaj roman, ponovo proživela neka lična sećanja (ona se iz Amerike preselila u London gde živi poslednjih 25 godina).

Poslednji beginac ima izuzetnu atmosferu koja uvlači čitaoca u jedan naizgled veoma miran i zaboravljen deo sveta u kojem se zapravo odigravaju dramatični događaji. Majstorski i sasvim neočekivan kraj nagrada je za sve čitaoce koji su sa nestrpljenjem očekivali novi roman Trejsi Ševalije.

Radnja je smeštena u polovinu 19. veka kada mlada kvekerka Onor odlučuje da sa sestrom ode u Ameriku. Sestru tamo očekuje verenik, a Onor će nakon velikog razočaranja koje ostavlja za sobom otpočeti novi život. Na putu se sestra razboli i umire a Onor, potpuno sama na drugom kraju sveta odlučuje da ode u Ohajo i nađe njenog verenika. Nova zemlja sa potpuno drugačijim običajima, geografijom, hranom, i svime što se može zamisliti, za Onor predstavlja egzistencijalni i duhovni izazov. Rešena da prihvati situaciju koju joj nameće sudbina, Onor se trudi da se uklopi u novu kvekersku zajednicu i pronađe u njoj svoje mesto. Paralelno s pričom o njenom unutrašnjem preobražaju u novom svetu teče priča o poslednjim godinama ropstva i tajnom udruženju koje je pomagalo odbeglim robovima da se prebace iz Amerike u Kanadu. Moralna načela koja joj nalaže vera podstiču je da se i sama pridruži ovom pokretu i tako sebe i svoju novu porodicu dovodi u opasan položaj. Ovaj roman nema izrazito naglašenu radnju prepunu obrta već kao tiha reka teče slikajući mnoštvo portreta tipičnih za onovremenu Ameriku i gradeći polagano niz snažnih osećanja među likovima koja će se majstoski preneti i na čitaoca.

Ukoliko želite da osvojite knjigu pošaljite mejl OVDE.

Dobitnici će biti obavešteni mejlom, a knjige preuzimaju u Beogradu, u prostorijama Adria Medije, u Omladinskih brigada 88a.

 

makonda-tracker