Kulturna preporuka Zorana Dašića

0
Poznati muizičar i član grupe Legende, Zoran Dašić otkriva koja mu je omiljena knjiga, preporučuje predstavu koju ne treba da propustite i film koji je poželjno da odgledate, a najavljuje i koncerte koje će Legende održati na aktuelnoj turneji.
Zoran Dašić, Vladimir Šporčić foto
Zoran Dašić, Vladimir Šporčić foto

Od onih sam osoba koje i dalje drži virus čitanja. Često se vraćam na dobre knjige, a ona koju sam nedavno pročitao po treći put jeste Medikus Noe Gordona. Pored toga, uvek i svima preporučujem dela  Ive Andrića i Meše Selimovića.

Naš bubnjar Žak svira u Pozorištu na Terazijama, pa smo na taj način vezani za pozorište, koje inače volim da posećujem. Izdvojio bih brodvejski mjuzikl Producenti, kao i klasik Zona Zamfirova.

Veliki sam filmofil. U svojoj kolekciji imam preko 1000 naslova, a trenutno uživam u melodramama sa Hjuom Grantom i Meg Rajan koje raznežuju i opuštaju.

Grupa Legende već devetnaest godina bez prekida kruži po Srbiji, pa ćemo tako i ove godine nastaviti tradiciju i početkom februara krenuti na turneju u okviru koje ćemo, osim beogradskog, održati koncerte i u Novom Sadu, Pančevu, Staroj Pazovi, Smederevu, Nišu, Čačku i Bijeljini. Beogradski koncert zakazan je za 9. februar u Sava centru, što će biti 51. put da pevamo u toj sali od početka našeg postojanja.

Tijana Radovanović

makonda-tracker