Ekipa filma Jelena, Katarina, Marija danas na Beogradskom sajmu knjiga

0
U sredu, 24. oktobra, od 17 sati Lagunin štand na Beogradskom sajmu knjiga posetiće ekipa filma Jelena, Katarina, Marija - glumice Borka Tomović i Milica Zarić, reditelj Nikita Milivojević i jedan od producenata Savo Milošević.

Nedavno je održana premijera filma Jelena, Katarina, Marija, drama koja govori o sudbinama tri Beograđanke koje se upoznaju u Njujorku, gde su emigrirale. Ovo je tema romana New York, Beograd Dušana Miklje, koji je u šest izdanja objavila izdavačka kuća Laguna.

Film govori o tri mlade devojke iz Beograda Jeleni, Katarini i Mariji, koje se slučajno sretnu u Njujorku. Svaka od njih je napustila Beograd iz nekog svog razloga: Katarina, sredinom devedesetih u potrazi za boljim životom. Jelena je krajem devedesetih pobegla od bombardovanja. Mariji je tokom rata poginuo dečko za kojeg je želela da se uda, zbog toga je odlučila da zauvek ode iz zemlje. U potrazi za novim životom, u nekoj drugoj stvarnosti, u kojoj nikada nisu ni sanjale da mogu da budu, sa svojim pogubljenim iluzijama, strahovima, nadama, one trže svoje mesto. Odlazak nije rešio probleme zbog kojih su otišle, već ih je, na neki način, učinio još težim. Jedna od njih se zato vraća u Beograd i želi da u njemu rodi dete.

Jelena, Marija i Katarina su tri imena umesto mnogih imena, metafora jedne mnogo šire, globalne priče, miliona apatrida danas.

Za prvih dvadeset posetilaca koji na Laguninom štandu kupe roman Dušana Miklje New York, Beograd kompanija Five Star Production i Laguna poklanjaju karte za film.

makonda-tracker