Održana promocija zbirke priča o Ivi Andriću - Zemaljski dugovi

U prelepom prostoru tematskog parka Terazije iz 1930 na Novom Beogradu u utorak, 18. septembra, predstavljena je zbirka priča Zemaljski dugovi grupe autora. O knjizi su govorili direktor Lagune Dejan Papić, pisac i priređivač antologije Milovan Marčetić, kao i
0
1 / 5

U zbirci priča Zemaljski dugovi napravljen je izbor najboljih domaćih pripovedača koji su za inspiraciju imali Ivu Andrića. Kako se čulo na promociji, ova nesvakidašnja tematska zbirka priča zadovoljiće i najprobirljivije čitaoce.

- Vrednost ove knjige u tome što nam kazuje kako današnji najbolji srpski prozaisti vide Andrića kao pisca i ličnost, ili šta je od Andirća kao pisca i njegovog dela ostalo u vremenu kada se književne mode brzo menjaju, kada se u borbi za publicitet i slavu ne biraju sredstva. Redosled priča u ovoj knjizi nije pravljen po kriterijumima od najboljih ka manje vrednim pričama, od najpoznatijih ka manje poznatim autorima ili od najstarijih ka mlađima, već s nastojanjem da priče budu povezane u što skladniji niz, a da ipak priča svakog narednog autora donese čitaocu iznenađenje - istakao je priređivač Milovan Marčetić, govoreći o vrednosti ovog dela.

 

 

makonda-tracker