Bajaga promovisao novi album i prvu knjigu pesama

1
Promocija novog CD albuma Bajage i Instruktora Daljina, dim i prašina i prve knjige pesama Momčila Bajagića Vodič kroz snove održana je juče u beogradskom Zvezdara teatru .
Momčilo Bajagić Bajaga, foto: Stanislav Milojković
Momčilo Bajagić Bajaga, foto: Stanislav Milojković

Novi CD sa osam pesama i dva bonusa u paketu sa ćiriličnom verzijom knjiga Vodič kroz snove od šestog juna može se kupiti na kioscima i ostalim prodajnim mestima u Srbiji po ceni od 450 dinara, u Crnoj Gori za pet evra, a u Republici Srpskoj za deset konvertibilnih maraka. 

- Imam malu tremu pošto mi je ovo prva knjiga u životu. Album je dvanaesti pa mi je tu lakše - našalio se Bajaga pre nego što je sa Instruktorom Markom Nježićem-Kićom, na akustičnim gitarama, izveo naslovnu pesmu novog albuma Daljina, dim i prašina.



Prisutnima u Zvezdara teatru pored Bajage obratilo se i nekoliko pisaca predgovora i pogovora za Vodič kroz snove.Dramski pisac Dušan Kovačević rekao je da je Bajaga već trideset godina poznat kao čovek sa električnom gitarom u ruci, a njegov poseban glas je obojio na svoj način istoriju našeg rokenrola.



- Sada imamo u rukama njegovu prvu zbirku. Vodič kroz snove je vodič kroz naš život. Snovi su u tih trideset godina bili često teški, tmurni ali se Bajaga uvek trudio da ih dočara na svoj urbani način. Njegova muzika je dragocena, bila je i jeste odbrana Beograda od primitivizma, pogotovo tokom devedesetih - ocenio je Kovačević.

Posebnu draž promociji dalo je pojavljivanje glumca Lazara Ristovskog koji je govorio stihove Ruskog voza.

makonda-tracker