Bajaga pomoviše album i knjigu

1
Daljina, dim i prašina naziv je novog albuma Bajage i Instruktora, koji će ovaj bend promovisati u utorak, petog juna na Novoj sceni Zvezdara teatra, sa početkom u 12 časova. Tom prilikom Momčilo Bajagić Bajga promovisaće i knjigu poezije Vodič kroz snove.

Zvanicama i novinarima obratiće se dramski pisac Dušan Kovačević, Manojlo Vukotić, generalni direktor i glavni urednik kompanije Novosti koja je izdavač knjige, književni kritičar Aleksandar Jerkov, novinar Petar Popović i Momčilo Bajagić Bajaga.

CD Daljina, dim i prašina u paketu sa knjigom poezije Vodič kroz snove prodavaće se za 450 dinara od šestog juna na kioscima u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

- Novi album izlazi na malo drugačiji način nego što su ljudi navikli. Izdajemo knjigu pesama, napravio sam izbor nekih od mojih najboljih pesma, plus ove nove, i ta zbirka se zove Vodič kroz snove, a uz nju dobijete novi album Daljina, dim i prašina - ističe Bajaga.

- Dve godine smo radili album, ali nismo bili dve godine u studiju. Svirali smo turneje i po jednu-dve pesme snimali. To je najbolji način. Mislio sam da će album biti i malo ranije, ali uvek to bude kasnije nego što planiraš. Radio sam muziku i tekstove, a aranžmane radimo zajedno, i sa producentom Vojom Aralicom - dodaje poznati muzičar.

makonda-tracker