Vanja Bulić: Zapažen uspeh romana Simeonov pečat

0
Simeonov pečat, roman Vanje Bulića, jedan je od najprodavanijih romana izdavačke kuće Lagune od početka godine. U petak, 18. maja ovaj roman dostigao je prodaju od deset hiljada primeraka, a tom prilikom kupac je nagrađen prethodnim delima poznatog novinara, r

Roman Simeonov pečat Vanja Bulić je napisao nakon svog putovanja na Svetu Goru, zaintrigiran požarom koji je zadesio Hilandar 2004. godine. U osnovi ovog romana je interesantna priča o dva čoveka iz Beograda, novinara Novaka i menadžera Veljka, koji na sebi svojstven način žele da otkriju uzrok požara u manastiru Hilandar.

- Nisam očekivao da će u tako kratkom roku biti prodato deset hiljada primeraka, ali je očigledno neuobičajena tema obrađena na literaran način - Hilandar i klasičan triler - privukla pažnju čitalaca. Još me je nešto iznenadilo: nisam dobio ni jednu negativnu kritiku, iako je pisanje o religiji i tajnim društvima veoma delikatno. Među čitaocima su najbrojnije žene, što znači, da ih interesuje sve što se dešava na Svetoj Gori na koju inače ne mogu da odu. To sam zaključio i po njihovim pitanjima na književnim večerima, pa se događa da 4/5 prisutnih čine žene- ističe Vanja Bulić.

makonda-tracker