Šeri Džons 22. maja u Beogradu

0
Američka spisateljica najpoznatija po svom kontraverznom prvom romanu, međunarodnom bestseleru Dragulj Medine, dolazi povodom promocije novog romana Četiri sestre, četiri kraljice koji kod nas izdaje kuća BeoBook iz Beograda
Šeri Džons
Šeri Džons

Posle premijere romana u Sjedinjenim Državama, Šeri je odlučila da evropsku promociju nastavi u Srbiji, zemlji koja ju je tokom prethodnog boravka oduševila.

Na novom romanu Četiri sestre, četiri kraljice, autorka radi već tri godine. Posle serijala koji se bavio pitanjima iz istorije islama, i položaju žena u njemu, svojim jednostavnim i nadasve realnim pristupom, autorka nas vodi na interesantno putovanje, vraćajući nas u XIII vek, od prevrtljivih dvorova Francuske i Engleske pa do krvavih krstaških ratova, ona pripoveda ovu jedinstvenu i istinitu priču o pohlepi, pohoti, ambiciji i nadmetanju, objašnjavajući značenje istinske moći i oživljavajući ponovo četiri najproslavljenije žene svoga doba – sestre čije su strasti, osvajanja i potomstvo uobličili tok istorije.

Društveni model uspešne porodice, pitanje je koje se provlači vekovima. Večita tema o materijalnim dobrobitima naspram lične sreće, teorijama o izjednačavanju ličnih ciljeva individualne i emotivne sreće, naspram ostvarivanja materijalne sigurnosti i imovinskog spokoja, pružiće čitaocima novu bazu za razumevanje svetova u kojima su živeli naši preci, a u kojima mi obitavamo i danas.

Pogledajte kako je izgledalo prošlo gostovanje Šeri Džons u Srbiji.

makonda-tracker