Jelena Bačić Alimpić i Milica Milša pokazale humanost na delu

0
Uz prisustvo brojnih javnih ličnosti, zbirka pesama Pod svetlom istine Ane Ilić promovisana je u kafe knjižari Delfi.

Ana Ilić je šesnaestogodišnjakinja iz Vladičinog Hana koja je obolela od retke i neizlečive bolesti Fridrajhova ataksija sa devet godina. Kako je bolest progresivna, Ana je, za ovo vreme, dospela je do invalidskih kolica, kardiomiopatije, mišićne atrofije i dijabetesa. Oba njena roditelja su nezaposlena. Saznavši da Ana piše poeziju, grupa pisaca, donatora i volontera odlučila se na štampanje njene zbirke pesama i omogućila boravak porodice Ilić i promociju u Beogradu.

Stihove Aninih pesama čitale su pred više od sto pedeset gostiju voditeljka Jelena Bačić Alimpić, glumica Milica Milša i književnica Ivana Kuzmanović, a odabrane muzičke numere na akustičnoj gitari izveo je Zoran Stojić Stojke. O knjizi je govorila pesnikinja i književnica Svetlana Polak.

- Anina poezija, nesvakidašnja je baš kao i njena bolest, a toliko posebna je i cela Anina ličnost. Nije čudno da su svi okupljeni reagovali na sličan način: bili su duboko dirnuti i uzbuđeni a svoja osećanja iskazivali su kroz aplauze, suze i uzdahe - istakla je Ivana Kuzmanović. 

Nakon promocije, organizovana je dobrotvorna prodaja knjige sa cenom po meri srca, a sav prihod namenjen je Aninom lečenju.

 

makonda-tracker