Humanitarni vikend prodaje knjiga

0
U petak, 9.12. u knjižari Vulkan u Ušću otvoren je humanitarni vikend prodaje knjiga. Organizatori Vulkan i Alnari, prihod od prodaje upućuju Fonadaciji Sačuvajmo decu Aleksa Panća, koju podržava Ministarstvo omladine i sporta.

d 9. do 11. decembra u četiri beogradske knjižare Vulkan održaće se vikend humanitarne prodaje knjiga, uz mnoge popuste i poklone. Deo prihoda od prodaje biće upućen Fondaciji Spasimo decu – Aleksa Panća, koju podržava Ministarstvo omladine i sporta. Akciju je u petak, 9. decembra u 18 časova ispred knjižare Vulkan u ŠC Ušće, otvorila ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić – Marković. Specijalni gosti bili su mališani iz hora Muzičke radionice Mari Mari, koji će otpevati nove pesme. Među gostima koji su te večeri bili u knjižari i podržati akciju su legende našeg sporta – Svetlana Kitić, Aleksandar Šoštar, Vanja Grbić i Dane Korica, kao i mnoge javne ličnosti: Vesna Dedić, Ivana Mihić, Jellena, Dule Nedeljković, Zoe Kidah, dr Feelgood, Danijela Jankov i drugi.



Organizatori akcije, knjižare Vulkan, najavili su poklon knjigu uz svaku kupovinu preko 1.000 dinara, kao i više od 100 naslova izdavača Alnari i Mono & Manjana po cenama od 199 i 299 dinara. Kupcima Alnarijevih naslova obezbeđeni su slatki Bambi pokloni.

Ministarstvo omladine i sporta, zajedno sa roditeljima nastradalog dvanaestogodišnjeg karatiste Alekse Panće, pokrenulo je kampanju "Spasimo decu", kako se tragedija koja je zadesila njihovu porodicu, ne bi desila drugima. Dvanaestogodišnji Aleksa Panća poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Žagubice, kada se prevrnula prikolica u kojoj su bili članovi Karate kluba Japan iz Beograda. Fond ima za cilj da raznim akcijama skrene pažnju roditeljima o svim stvarima na koje treba da obrate pažnju kada njihovo dete odlazi na sportska takmičenja ili pripreme. U petak će na otvaranju akcije prisustvovati i roditelji nastradalog dečaka Aleksandar i Teuta Panća.



- Ovakva tragedija više ne sme da se ponovi i izuzetno mi je drago da ćemo narednog vikenda imati mogućnost da kao ljudi pokažemo dobrotu i da kupovinom barem jedne knjige pomognemo onima koji su naša budućnost- kaže ministraka sporta Snežana Samardžić Marković.

Akcija će trajati od petka, 9. do nedelje, 11. decembra u četiri beogradske knjižare Vulkan – Ušće, Sremska, Delta City i Merkator.

 

makonda-tracker