Dani hrvatske kulture u Beogradu

0
Pod sloganom Dobre vibracije 2011, u našoj prestonici će u petak 28. i subotu 29. oktobra biti održana druga po redu manifestacija Dani hrvatske kulture u Beogradu

Manifestacija Dobre vibracije 2011: dani hrvatske kulture u Beogradu je performativno-prezentacioni projekat predstavljanja kulturnoj javnosti i široj publici Beograda i Srbije aktuelnih autorskih i izvođačkih ostvarenja hrvatske savremene kulture, književnosti, umetnosti i kreativne industrije. Dobre vibracije prvi put su upriličene u novembru 2010. godine, a zbog ogrmonog uspeha i izuzetnog interesovanja domaće publike, organizatori su odlučili da bude održana i ove godine.

U petak 28. oktobra od 21 čas, u Ustanovi kulture Parobrod biće održana promocija romana Hotel Zagorje Ivane Simić Bodrožić, a biće otvorena i izložba fotografija Lumin de lumine Alda Meštrovića.

Iste večeri, od 22 časa u klubu Gun nastupiće bend Kawasaki 3P. Karte za ovaj koncert mogu se kupiti po ceni od 400 dinara u Parobrodu, Domu omladine Beograd i kafeu Šikarica, dok će na sam dan koncerta, na samom ulazu u klub koštati 600 dinara.

U pozorištu Boško Buha, u subotu, 29. oktobra od 20 časova prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta i  najaktivnija filmska glumica ex Yu prostora Zrinka Cvitešić i pozorište Planet Art nastupiće sa predstavom Zečija jama. U pitanju je priča o bračnom paru koji se suočava s gubitkom deteta i koji nakon nerazumevanja i nesuglasica, doživljava novi početak.

makonda-tracker