Gordana Kuić i Alnari gostovali u Podgorici

0
U petak, 30. septembra u podgoričkom Delta City-ju izdavačka kuća Alnari i književnica Gordana Kuić održali su promociju knjiga i književno veče.

U crnogorskoj prestonici Alnari je predstavio najnovija izdanja, koja se spremaju za predstojeći Sajam knjiga u Beogradu, a Podgoričani su premijerno bili u prilici da se uzpoznaju sa novim naslovima. U okvoru Alnarijevog vikenda, jedna od najtiražnijih književnica Gordana Kuić, održala je svoju prvu promociju knjiga u Crnoj Gori. U jednočasovnom programu predstavljeno je svih osam njenih knjiga, počevši od prve - Miris kiše na Balkanu do poslednje - Preostale priče.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što nakon skoro tri decenije ponovo dolazim u Podgoricu. Grada koji pamtim, a koji se tada zvao Titograd, ostavio je na mene snažan utisak. Sada ću se vratiti sa još većim zadovoljstvom, jer se Podgorica promenila na bolje, u svakom smislu. Kada sam ovde bila pre triudesetak godina, bila sam kao prevodilac i oprganizator seminara profesora engleskog. Nisam ni slutila da ću ikada postai pisac, a kamoli da će moj naredni dolazak u vaš grad biti tim povodom. Drago mi je što i ovde imam svoje čitaoce i što sam neke od njih za ova dva dana upoznala i razgovarala sa njima. To je meni mnogo važnije od svih kritika i nagrada - rekla je Kuićeva.

Gordana je na kraju promocije otkrila da piše novu zbirku priča i razmišlja o pisanju još jednog romana.

- Priče su skoro gotove, ostalo je da ih redigujem i doteram. Za roman treba mnogo više vremena i snage. Iako sam mislila da više neću pisati romane, mislim da dugujem bar još jedan svojoj publici. Ako završim roman, bila bi to moja deseta knjiga, što mislim da je sasvim dovoljno od mene - našalila se na kraju autorka.

 

 

 

makonda-tracker