Gordana Kuić u Podgorici

0
Poznata književnica Gordana Kuić biće gost Podgorice u petak 30. septembra od 20 časova u Delta City-ju, gde će biti održana promocija svih osam njenih naslova koje je izdao Alnari

Podgoričani će imati priliku da se bliže upoznaju sa popularnim naslovima Miris kiše na Balkanu, Cvat lipe na Balkanu, Bajka o Benjaminu Baruhu, Balada o Bohoreti, Duhovi nad Balkanom, Legenda o Luni Levi, Preostale priče i Smiraj dana na Balkanu.

Autorka, čiji je prvi roman Miris kiše na Balkanu objavljen 1985. pod pseudonimom Ana Gord, prisetiće se vremena kada je u Crnoj Gori bila učesnik i organizator seminara prevodilaca, perioda kada je počinjala da piše, uspomena koje je vezuju za Podgoricu. Govoriće i o ekranizaciji svojih romana i njihovom postavljanju na scene mnogih pozorišta, ali i isčekivanju emitovanja nove TV serije, rađene po motivima knjige Cvat lipe na Balkanu.

Gordana Kuić će sutradan, u subotu, 1. oktobra, u 14 časova biti gost knjižare Naše gradske knjižare, gde će se organizovati druženje i razgovor sa čitaocima.

 - Počela sam sa pisanjem ili pisanim pričanjem, ni sama ne shvatajući šta ja to zapravo radim, tokom ranih osamdesetih godina prošlog veka, ne da bih postala pisac već sa željom da ovekovečim život pet izuzetnih žena, sestara Salom, (moje majke Blanke i mojih tetaka, Laure, Nine, Klare i Rifke). Nisam ni sanjala da ću i sada, nakon više od dve decenije biti zanimljiva generacijama koje tada nisu ni bile rođene. Radujem se odlasku u Crnu Goru i druženju sa tamošnjom publikom, ali i kolegama koje nisam videla godinama – rekla je autorka.

Izdavačka kuća Alnari i Nova knjiga iz Podgorice tog vikenda obezbeđuju kupovinu knjiga po sajamskim cenama, kao uvod u nastupajuću najveću smotru pisane reči – Beogradski sajam knjiga.

makonda-tracker