Gorica Nešović: Nije strašno ako padneš – strašno je ako ne ustaneš

1
Treći roman radijske zvezde Gorice Nešović, pod nazivom Nije strašno ako padneš – strašno je ako ne ustaneš, krajem jula naći će se na policama knjižara širom zemlje
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Uskoro će se pred ljubiteljima njige naći treća knjiga polpularne radio voditeljke Gorice Nešović. U pitanju je gorko-slatka ispovest jedne žene, pisana u trećem licu, koja nije Gorica, iako bi to mogla da bude.

Iako smeštena u zimski pejzaž, ova knjiga se bavi najtoplijim, najdubljim i najintimnijim emocijama jedne žene. Glavna junakinja u samo nekoliko hladnih zimskih dana doživljava najveće životne lomove, potpuno gubi tlo pod nogama, a onda postepeno, kroz ponovno otkrivanje draži malih stvari, pronalazi svoj put. Ona sazreva, postaje mudrija i shvata da zaista Nije strašno ako padneš – strašno je ako ne ustaneš.

- ...Moraće da proda kuću. Ona, arhitekta, neće imati gde da živi. To zvuči tako patetično, ali je istina. Razmišljala je kako su se gotovo svi iz njene grupe lepo snašli. Poslednjih godina je često išla na razna “useljenja”. Svaki od tih stanova ili kuća, projektovao je neko njen. A ona? Radila je u malom arhitektonskom birou koji je bio deo velike firme... – citat je kojim izdavač želi da zagolica maštu budućeg čitaoca.

makonda-tracker