Kijanu Rivs objavio knjigu o samopomoći

0
Kako bi se izborio sa depresijom i samosažaljenjem, slavni glumac Kijanu Rivs odlučio je da napiše knjigu o samopomoći

Nakon što je 2001. godine u saobraćajnoj nesreći izgubio voljenu devojku Dženifer Sajm sa kojom je dve godine ranije dobio mrtvorođenu ćerkicu Avu, Kijanu Rivs dozvolio je sebi da ga preplave tuga i osećaj bespomoćnosti. Međutim, kada se jednom prilikom njegov prijatelj Dženi Bergam našalio na račun glumčevog samosažaljenja, on je shvatio da nešto mora da preduzme i doneo je odluku da sve svoje emocije izlije na papir.

- Jednog dana sam sedeo u kuhinji sa mojim drugom Dženijem, dok je u pozadini na radiju išla orgijastična, depresivna, samosažaljiva, nostalgična muzika. Znate već Ja sam tako usamljen, ostavljen sam i srce mi je slomljeno. Perverzni užas. Odjednom sam dobio viziju. Setio sam se onih trenutaka kada se pripremam za izležavanje u kadi, palim sveću, kad sam ugušen tim depresivnim osećanjem. Zgrabio sam parče papira i počeo da zapisujem. Dženija je zasmejalo toliko da nije mogao da se zaustavi, a ja sam samo nastavio da iz sebe izbacujem svu tu količinu samosažaljivosti  – opisao je Kijanu proces nastajanja ručno ilustrovane knjige Ode to Happines koju je izdao ovog proleća u ograničenom tiražu.



Prošle godine, kada su u javnost dospele fotografije na kojima se vidi Rivs koji turobnog izraza lica sedi sam na klupi, njegovi fanovi proglasili su 15. jun za Svetski dan podizanja raspoloženja Kijanu Rivsa. No, četrdesetšestogodišnja zvezda nalazi da je ovakav vid brige za njegovo duševno stanje preteran i donekle zabavan.



- Oh, ta Internet kampanja. Čuo sam za to. Moram priznati da me je nasmejalo. No, ideja o knjizi je nastala mnogo ranije. Završili smo je još u avgustu 2009. godine. Nadam se da se da sam našao tihi metod da sa uživanjem prođem kroz neophodnu transformaciju. Način uz pomoć kojeg će mi uspeti da stignem do druge obale. Zagledavši se u sebe, shvatajući da stvari uvek mogu da budu i gore. Mrzim tu izjavu! Naravno da sve uvek može da bude gore nego što jeste – izjavio je Rivs koji se trenutno nalazi na snimanju fantastične avanture 47 Ronin o grupi samuraja koja je živela u 18. veku.

makonda-tracker