Humanitarna akcija Knjigom do osmeha

0
Izdavačka kuća Alnari u petak 27. maja u svih dvanaest prodajnih objekata knjižare Vulkan širom Srbije, organizuje humanitarnu akciju Knjigom do osmeha

Tog dana kupovinom bilo koje knjige donirate novac Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti Zvončica, koje je osnovano oktobra 1992. godine pri Službi za Hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije Dr Vukan Čupić. Pored brojnih naslova, organizator je priredio i nekoliko akcija u kojima najtraženije svetske naslove možete kupiti po posebnim cenama nižim i do 70 odsto.
Povod za ovakvu akciju je i nedavno objavljena knjiga Ožiljci od zlata Igora Erića, momka koji je 2010. godine preminuo u 26. godini života. Roman je napisao u znak sećanja na prijatelje s kojima je ležao u bolnici, lečeći se od teške bolesti. Pored novca od prodaje ostalih knjiga, izdavač Alnari će celokupan prihod od prodaje ove knjige uputiti fondu Zvončica.
Iza ove humanitarne akcije stoje sam izdavač, kao inicijator i lanac knjižara Vulkan, koji će deo zarade tog dana upututi fondu. Prema statistikama u Srbiji godišnje od malignih bolesti oboli između 200 i 300 dece.

makonda-tracker