Miško Plavi: Planeta Japan

0
Muzičar Miško Plavi promovisaće u utorak 29. marta od 19 časova u Domu Omladine svoj spisateljski prvenac knjigu Planeta Japan

Miško Plavi pojavio se na muzičkoj sceni početkom osamdesetih godina prošlog veka, kao jedan od autora iz generacije novog talasa. Svirajući električnu gitaru, klavijature i bas, sa grupama D Boys, Piloti i EKV, ostvario je uspešnu karijeru pop i rok muzičara. Od 2000. godine komponovao je muziku za tri filma Žan Mark Bara, koju je za svetsko tržište objavio Virgin Records; 2004. radi muziku za film Sivi kamion crvene boje, Srđana Koljevića, a 2007. za film Uvođenje u posao, Vladimira Momčiloviča.


Poslednjih godina ostvario je uspešnu karijeru u Japanu, gde je održao više od 150 koncerata na najelitnijm mestima za džez i world muziku. Godine 2008. za japansko tržište objavio je CD Superbest of Miško Plavi, kao i CD Istok ljubi zapad za PGP-RTS, dok je poslednji album - sniman upravo na brojnim koncertima u Japanu, te nosi naziv Live in Japan – moguće nabaviti samo u sklopu knjige Planeta Japan koja je upravo izašla u izdanju Admiral Books-a.

Knjiga Planeta Japan u kojoj se po prvi put oprobao i kao spisatelj, u stvari je putopis sa primesama autobiografskog romana. U njemu je na jedan ležeran i duhovit način, služeći se prepoznatljivim žargonom, opisao iskustva koja je stekao tokom desetogodišnjeg povremenog boravka u Japanu, kao ljude i običaje koje je tamo upoznao, koncerte koje je održao, kao i gradove u kojima je boravio.

makonda-tracker