novo

Partizanska knjiga objavila je dva nova, sjajna romana britanskog pisca Vila Selfa i srpskog pripovedača Vladimira Bulatovića

0

Za sve ljubitelje humora, otkačenih likova i urnebesne zabave.

Vladimir Bulatović, srpski pripovedač
Vladimir Bulatović, srpski pripovedačfoto: Promo

Vladimir Bulatović je mlađi srpski pripovedač poznat po zbirci pripovedaka "Elvira je sanjala".

 

U svom romanesknom prvencu on se bavi "podzemljem" muzičkog obrazovanja u Srbiji, ali i čitavom scenom klasične muzike koja vrvi od neobičnih i na svoj način otkačenih likova.


Roman počinje naizgled obično – odlaskom pripovedača na posao u muzičku školu u neimenovanom šumadijskom gradiću, a završava u pravom operskom galimatijasu.

 

Jezički besprekoran, tematski potpuno nov, a poetički post-postmoderan, roman "Kaplarovo igralište" do kraja čuva iznenađenje za svoje čitaoce.

 

Kaplarovo igralište
Kaplarovo igralištefoto: Promo

Jedan od najznačajnijih savremenih britanskih pisaca Vil Self nije samo više puta nominovan za prestižnu "Bukerovu nagradu", nego je slavu sticao i kao lice s malog ekrana, radio voditelj, skandal majstor i hodač.

 

Vil Self, britanski pisac
Vil Self, britanski pisacfoto: Promo

Roman "BULezgarije" prvi je koji je Self napisao još davne 1992. godine.

 

On ga je odmah lansirao u orbitu britanske i svetske literature. Knjiga se sastoji od dve novele koje proizvode celinu prepunu jetkog humora i urnebesno zabavne, ali i pervertirane seksualnosti. Na srpski ga je prevela Nataša Srdić.

 

Bulezgarije
Bulezgarijefoto: Promo

 

makonda-tracker